Αν. Βιδάλης: “Υπάρχει μέλλον στο μπάσκετ στην Τήνο…”

“Υπάρχει μέλλον στο μπάσκετ της Τήνου…”, τονίζει ο προπονητής των εφήβων του Περιστεριώνα Αντώνης Βιδάλης, σε μία συνέντευξη από καρδιάς που έδωσε στο sporscyclades.gr και τον εκλεκτό δημοσιογράφο Ιωάννη Νοταρά, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΤΕ Κυκλάδων από την ομάδα του. Η επιστροφή του τηνιακού συλλόγου στο… θρόνο τους μετά το 2010, όταν και είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα όπως και η ομάδα των παίδων, έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στο νησί της Τήνου με τον Έλληνα προπονητή να είναι ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας και να ξεσπά και σε κλάματα μετά τον τελικό!

Τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Βιδάλης στο sportscyclades.gr

-Μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους έφηβους ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του Περιστεριώνα;
«Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Εμάς μας ενδιαφέρει σε κάθε αθλητή από μικρή ηλικία να του δώσουμε τις γνώσεις μας για το μπάσκετ. Δηλαδή, αν δεν έχει αυτοπεποίθηση να του δώσουμε λίγο παραπάνω, αν είναι θρασύς να τον …μαζέψουμε. Αυτή είναι η δουλειάς μας. Από εκεί και πέρα αν βγουν καλές φουρνιές χρειάζεται να διακριθείς».

-Θεωρείς πως από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα δούμε παίκτες σε μεγαλύτερο επίπεδο;
«Επιθυμία μου αυτή τη στιγμή είναι να βάλω τους παίκτες του εφηβικού στο ανδρικό τμήμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανδρικό τμήμα μικρών ηλικιών που θα έχει όρεξη για δουλειά, θα πιέζει σκληρά στο παιχνίδι, θα παλεύει κι ας χάνει».

-Πόσο βοήθησε ο κόσμος του νησιού στην προσπάθειά σας;
«Απίστευτα! Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των παιδιών, ενώ ακριβώς το αντίθετο κάνει στην αντίπαλη ομάδα. Την πιέζει. Θεωρώ πως η έδρα είναι ένα δυνατό όπλο για οποιαδήποτε ομάδα. Είναι καθοριστική. Βέβαια, την πρώτη μας χρονιά στο κλειστό μας άγχωσε λίγο, αλλά τώρα ήμασταν πιο ώριμοι, πιο έτοιμοι και τον διαχειριστήκαμε τον κόσμο μας».

-Η επιτυχία αυτή αφήνει παρακαταθήκη στην Τήνο για να βιώσει το νησί κι άλλες επιτυχίες στον χώρο του μπάσκετ;
«Σίγουρα… Αυτή την στιγμή έχουμε στο ανοιχτό γήπεδο 180 παιδιά, από ηλικίες δημοτικού. Όλοι στο νησί δουλεύουμε για το μέλλον. Γιατί υπάρχει μέλλον στην Τήνο. Έχουν μεγάλη όρεξη κι αυτό είναι που μετράει».

Πηγή: sportscyclades.gr

 

 

.
Διαβάστε ακόμη…