«Αν θέλουμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι» δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας Αντρέα Τρινκιέρι μετά την ήττα απ’ την Ιταλία, φροντίζοντας μάλιστα να χρησιμοποιήσει και μία φράση πιο ενδεικτική του τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει. «Δεν περιμένω να τελειώσουμε το Ευρωμπάσκετ με καθαρό πουκάμισο. Θα το λερώσουμε με βρωμιά και αίμα», πρόσθεσε ο Ιταλός προπονητής, βάζοντας «πλάτη» για το άγχος που είχαν οι παίκτες του, αλλά και για τα μηνύματα που πήραν όλοι απ’ αυτή την ήττα.  Με το Νίκο Ζήση να στέλνει και πάλι το δικό του μήνυμα μέσω twitter!
«Ήταν ένα κακό παιχνίδι από πολλές απόψεις. Είχαμε λιγότερη ενέργεια και αντοχή. Στο τέλος, όταν παίζουμε ένα ματς με πολλές απομονώσεις, πολλά κρίνονται στο ένας με έναν. Πρέπει να σταματήσεις τον αντίπαλο στο ένας με έναν», δήλωσε ο Τρινκιέρι και συμπλήρωσε: «Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά δεχτήκαμε πολλούς πόντους. Η ομάδα αγχώθηκε, καταφέραμε όμως να ισοφαρίσουμε και παρότι είχαμε το μομέντουμ η Ιταλία πέτυχε τους πόντους που χρειαζόταν και κέρδισε».
Για το τι διδάσκονται άπαντες απ’ αυτή την ήττα ανέφερε: «Σε μια ήττα βλέπεις πολλά πράγματα. Δεν έχω να κατηγορήσω τους παίκτες μου για τίποτα. Δεν περιμένω να τελειώσουμε το Ευρωμπάσκετ με καθαρό πουκάμισο. Θα το λερώσουμε με βρωμιά και αίμα. Αν θέλουμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι».
Κλήθηκε για μία ακόμη φορά να κάνει ανάλυση του τρόπου που διαχειρίζεται τους παίκτες κυρίως για τη μη χρησιμοποίηση του Μπουρούση στο τέλος. «Είχαμε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα πικ εν ρολ και έπαιζαν συνέχεια με σουτ. Αποφάσισα να πάμε με μία ευέλικτη σύνθεση», ανέφερε ο Τρινκιέρι που μίλησε και για την κατάσταση του Σπανούλη: «Μπορεί να παίξει με τη Φινλανδία. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Πιστεύω πως σε 14-16 ώρες θα μπορέσει να παίξει. Θα δούμε την τελευταία στιγμή».
Τέλος για τα συναισθήματά του που αντιμετώπισε την Ιταλία δήλωσε: «Δεν ήταν τόσο όμορφο».
Καϊμακόγλου: «Δεν πληγώθηκε η αυτοπεποίθησή μας»
Μία ήττα μπορεί να προκαλέσει πολλές… πληγές. Εκτός κι αν ξέρεις πώς να διαχειριστείς το αρνητικό αποτέλεσμα, κάτι που δείχνουν να γνωρίζουν οι διεθνείς μας, όπως ανέφερε ο Κώστας Καϊμακόγλου.

«Στα πρώτα τρία ματς είχαμε ισάριθμες νίκες. Είχαμε προκριθεί, αλλά όπως είναι οι κανόνες θέλαμε δύο νίκες για να μεταφέρουμε όσους βαθμούς περισσότερους γινόταν. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε πολλές μάχες στο ένας με έναν, όπως παίζει η Ιταλία. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή. Στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν διαφορά με διαδοχικά τρίποντα. Στο τέλος φέραμε το παιχνίδι στα ίσα δείχνοντας χαρακτήρα, όμως οι Ιταλοί πέτυχαν κάποια μεγάλα καλάθια. Δεν έχει πληγωθεί η αυτοπεποίθησή μας. Σε μια τέτοια διοργάνωση κοιτάζεις μπροστά», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ.

Για το ματς με τη Φινλανδία ο διεθνής παίκτης ανέφερε: «Για μας είναι ένα ματς ζωής ή θανάτου. Όλοι πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε, να δούμε τι λάθη κάναμε και να έρθουμε αύριο να παίξουμε ένα δύσκολο ματς για να κερδίσουμε και να πάρουμε μαζί μας μια νίκη στον επόμενο γύρο. Η Φινλανδία έδειξε πως είναι καλή ομάδα, παίζει διαφορετικό στυλ μπάσκετ, έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για ένα δύσκολο παιχνίδι».
Σ. Πιανιτζάνι: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»…
Ικανοποιημένος απ’ τη νίκη παρουσιάστηκε ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας Σιμόνε Πιανιτζάνι που μετά το τέλος του ματς δήλωσε: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Έκαναν εξαιρετική δουλειά, έλεγξαν τον αγώνα για 40 λεπτά και έπαιξαν απίστευτα. Μέχρι τώρα παίζαμε πολύ καλά, με πάθος και χημεία. Απόψε ήταν ακόμη πιο δύσκολα, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας και της ποιότητας του αντιπάλου που είναι μια ομάδα που διεκδικεί μετάλλιο. Είχαμε πρόβλημα στην αρχή στο λόου ποστ με τη διαφορά στα ύψη, αλλά σταδιακά προσαρμοστήκαμε και μείναμε συγκεντρωμένοι. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, αλλά πιέσαμε πολύ και περιμέναμε να επιτεθούμε όταν έπρεπε. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου».
Από την πλευρά του ο Λουίτζι Ντατόμε ανέφερε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με πολλούς παίκτες που πήραν την Ευρωλίγκα. Όλοι συνέβαλαν στη νίκη, είτε έπαιξαν λίγο είτε πολύ. Πλέον είμαστε και μαθηματικά στην επόμενη φάση και είναι σημαντικό για μας ότι μεταφέρουμε τέσσερις βαθμούς. Θα πάμε και στη συνέχεια βήμα-βήμα, όπως κάναμε μέχρι και τώρα».