Απέκτησε Σουρλή το Μαρούσι

sourlis-marousiΣε μία σημαντική μεταγραφή προχώρησε το Μαρούσι καθώς έκανε δικό του τον Γιώργο Σουρλή, ο οποίος και αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της ομάδας.  

Η ανακοίνωση:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του Αμαρουσίου ανακοινώνει τη δεύτερη μεταγραφή της νέας περιόδου. Ο Γιώργος Σουρλής, πρωταθλητής φέτος με τον Άρη Νικαίας, συμπαίκτης του Γρηγόρη Ραλλάτου, θα είναι όχι μόνο ο… εγκέφαλος του νέου Αμαρουσίου, αλλά και ο αρχηγός της ομάδας.

Διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και νέων ανδρών, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Σπαρτιατικό και θεωρήθηκε -όχι άδικα- ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής του. Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ ήρθε να επισφραγίσει τα πολλά και καλά λόγια που λέγονταν γι’ αυτόν, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός του στέρησε μια πολύ μεγαλύτερη καριέρα.
Από τον Ποσειδώνα Καλαμάτας πήγε στο Αιγάλεω, όπου συνυπήρξε με τον Κώστα Κεραμιδά. Ακολούθησαν οι: Δάφνη , Αρκαδικός, ΚΑΟΔ (τον οποίο ανέβασε στην Α1), Αμύντας , Μανδραϊκός και Άρης Νικαίας.

“Με τον κόουτς Κεραμιδά με συνδέουν δεσμοί φιλίας. Ανεξάρτητα από αυτό, και την εκτίμηση που έχω στην προπονητική του αξία, η ιδέα όχι μόνο να φορέσω τη φανέλα του Αμαρουσίου, αλλά και να ηγηθώ (ως αρχηγός) της προσπάθειας για την ολική επαναφορά, δεν μπορούσε να με αφήσει ασυγκίνητο. Απέρριψα προτάσεις, που οικονομικά ήταν καλύτερες του Αμαρουσίου (θέλω δημόσια να ευχαριστήσω εκείνους που θέλησαν να με εντάξουν στις ομάδες τους) και αυτό το αναφέρω για να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: “Το Μαρούσι ήταν, είναι και θα είναι τεράστιο μέγεθος”, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αμαρουσίου ο Σπαρτιάτης περιφερειακός.
“Ο Γιώργος ήταν εξ αρχής η πρώτη μας επιλογή. Γύρω από αυτόν χτίζουμε το νέο Μαρούσι, όχι μόνο γιατί είναι ένας από τους πιο ικανούς περιφερειακούς στην Ελλάδα, αλλά κυρίως γιατί έχει απαράμιλλο ομαδικό πνεύμα. Δεν θα τολμήσω να αναφέρω το όνομα εκείνου του τεράστιου παίκτη, που μπορεί να συγκριθεί σε αυταπάρνηση, θυσία για το σύνολο, χωρίς να νοιάζεται για τον χρόνο συμμετοχής και τα στατιστικά του, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Για εμάς όμως ο Σουρλής είναι ο… δικός μας Δημήτρης Διαμαντίδης”, δήλωσε ο κόουτς του Αμαρουσίου, Κώστας Κεραμιδάς και συμπλήρωσε:
“Το δίδυμο Σουρλή – Ραλλάτου είναι μόνο η αρχή. Να ξέρει ο κόσμος μας ότι η συνέχεια θα είναι εξίσου εντυπωσιακή. Φτιάχνουμε μια ομάδα που οι φίλοι της θα χαίρονται να τη βλέπουν και οι αντίπαλοι θα… σιχαίνονται να την κερδίσουν”].