Απέργης: «Μίλησε η εμπειρία του αρχηγού»

Μετρώντας 57 μέρες δίχως ήττα, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας κατόρθωσε για ακόμα μια φορά να πάρει ένα σπουδαίο παιχνίδι, να παραμείνει στην υψηλή βαθμολογική θέση την οποία και έχει κατακλύσει από νωρίς στην κούρσα της Γ’ εθνικής και να μπει δυναμικά στο δύσκολο δρόμο της Β’ φάσης του πρωταθλήματος όπου και θα κριθούν πια όλα.

Σε ένα φαινομενικά εύκολο, αλλά πρακτικά δύσκολο ματς στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, η ομάδα του Νίκου Οικονόμου παραλίγο να βρεθεί προς δυσάρεστη έκπληξη, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Έξω Παναγίτσα. Όμως το ταλέντο και η εμπειρία των παικτών των «μπλε» ήταν αυτή που τελικά έκρινε το ματς. Ένας από τους πιο καθοριστικούς αθλητές και μάλιστα πρώτος σκόρερ από την πλευρά των γηπεδούχων είναι ο Πέτρος Απέργης, ο οποίος  έδωσε… ρεσιτάλ 21 πόντων, καταφέρνοντας να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση των δυο βαθμών. Ο 30 χρόνος σέντερ μίλησε στο infobasket.gr αναλύοντας το δρόμο για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

«Η Εξω Παναγίτσα είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Ιδικά στην γραμμή των ψηλών διαθέτει δυναμική και εμπειρία, κάτι που την κατατάσσει στις καλύτερες του πρωταθλήματος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι υστερεί και στις άλλες θέσεις, αφού για παράδειγμα ο έμπειρος πλέι μέικερ, Κώστας Κουτσογιάννης μαζί με τον Φάνη Παπακώστα μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Μετά την ανάπαυλα καταφέραμε εν τέλει να περιορίσουμε τον αντίπαλο άσο, κάτι που δυστυχώς δεν πετύχαμε και με τον πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης», σχολίασε αρχικά για το ματς ο σέντερ του Ιωνικού και συνέχισε:

«Μπορεί το προπονητικό team  να μας είχε προετοιμάσει κατάλληλα, γνωρίζοντας εξ αρχής τις επιθετικές αιχμές των αντιπάλων, παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να τους κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα. Όταν ένας παίκτης σου βάζει 34 πόντους στο γήπεδο σου όλα μπορούν να συμβούν. Έτσι και με το εν λόγω παιχνίδι. Ακόμα και όταν ξεφύγαμε με 10 και 12 πόντους μπροστά, η αντίπαλη ομάδα με προσωπικές ενέργειες παικτών της κατάφερνε να μειώσει και να παραμείνει στο παιχνίδι. Στο μπάσκετ όταν υπερέχεις με μικρή διαφορά και δεν την αυξάνεις έγκαιρα, τότε ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις να ισοφαριστείς. Κάτι που βιώσαμε και εμείς ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς. Το ταλέντο όμως του Μιχάλη Κουρή, ο οποίος έβαλε ένα καθοριστικό τρίποντο στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης (1 λεπτό πριν από το τέλος) και η εμπειρία του αρχηγού μας, Γιώργου Μαυραγάνη με 2/2 βολές 14″ πριν από τη λήξη ήταν αυτά που μας έδωσαν τη νίκη… σε ένα κακό ματς για εμάς τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση, οι 72 πόντοι που έβαλαν «ηχούν» βαριά στη έδρα μας».