Απαντήσεις από την ΕΟΚ και το… μπαλάκι στην Πολιτεία

«Η κάθε ομοσπονδία, είναι αρμόδια μόνο να τα τηρεί κατά γράμμα και να αναμένει τις επόμενες οδηγίες», αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ, που επιχειρεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να αποτινάξει από πάνω της τις όποιες ευθύνες της επιρρίπτονται για το συνεχιζόμενο «λουκέτο» στις αγωνιστικές δραστηριότητες στο μπάσκετ. Η ΕΟΚ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «Η συνεχιζόμενη προσπάθεια επίσημων φορέων να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, δεν μπορεί να μένει αναπάντητη, αφού εκτός από ύποπτη είναι και επικίνδυνη.
Η ΕΟΚ επαναλαμβάνει για όσους δεν δύνανται να καταλάβουν τα αυτονόητα, τα εξής: Μοναδικοί αρμόδιοι για την σύνταξη, παρακολούθηση και επικαιροποίηση υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη δυνατότητα άθλησης, είναι οι επιστήμονες των επιτροπών που έχει συστήσει η Πολιτεία.
Η κάθε ομοσπονδία, είναι αρμόδια μόνο να τα τηρεί κατά γράμμα και να αναμένει τις επόμενες οδηγίες. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ανέξοδης συνθηματολογίας».

Πριν από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, μάλιστα, είχε προηγηθεί μία ακόμη, μέσω της οποία οι ιθύνοντες την ομοσπονδία θέτουν του ουσιαστικό ερώτημα προς την Πολιτεία. «…
που απαιτεί άμεση και σαφή απάντηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Είστε ή όχι υπέρ της επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και των πρωταθλημάτων; Εμείς ως αθλητική Ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι για την άμεση επανέναρξή τους. Εσείς σαν πολιτεία είσαστε; Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας και σταματήστε την επιχείρηση μετάθεσής τους».