Αποσκίτης: «Κερδίσαμε σε εθνική κατηγορία ύστερα από 2373 ημέρες», Μυλωνάς: «Δεν μπήκαμε στο πνεύμα του παιχνιδιού»

Μίλωνας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας, καθώς επικράτησε εντός έδρας των Φαναριών. Οι παίκτες του Δημήτρη Αποσκίτη έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Ο Έλληνας τεχνικός μετά το ματς δήλωσε ότι οι παίκτες του κατάφεραν να ξεπεράσουν την ήττα της πρεμιέρας, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα, καθώς είναι η πρώτη ύστερα από την επιστροφή της στις Εθνικές Κατηγορίες.

Δημήτρης Αποσκίτης (Προπονητής Μίλωνα): «Θέλω να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα της Νάξου, για την προσπάθεια που κάνουν. Έχω μιλήσει αρκετές φορές μαζί τους και κάνουν μία σοβαρή και αξιέπαινη προσπάθεια.

Μετά την ήττα στο Ίλιον είπα στους παίκτες μου ότι επειδή είναι πρωτάθλημα χωρίς φαβορί, οι ομάδες που θα πάνε καλά είναι αυτές που θα διαχειριστούν καλά τις νίκες και τις ήττες τους. Εμείς καταφέραμε και τη διαχειριστήκαμε καλά εν αντιθέσει με τους αντιπάλους μας. Η ομάδα της Νάξου είναι πολύ καλή ομάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα φανεί στη συνέχεια.

Όσον αφορά την ομάδα μου, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι κάναμε πολλή καλή εμφάνιση και καταφέραμε να ανοίξουμε και το ροτέισον. Για εμάς τους Μιλωνίτες είναι μία μεγάλη ημέρα, καθώς κερδίσαμε σε εθνική κατηγορία ύστερα από 2373 ημέρες. Τελευταία μας νίκη ήταν στις 21 Απριλίου του 2013 όταν κερδίσαμε τη Λιβαδειά με 66-62.  Ήταν μεγάλη η περίοδος της ξηρασίας και ο σύλλογος ανήκει στις Εθνικές Κατηγορίες.

Για την αναβάθμιση σε όλους τους τομείς: «Θέλαμε από πέρσι να ξεκινήσουμε το live streaming και θέλαμε να το κάνουμε από πέρσι. Θα ισχύσει φυσικά σε όλο το πρωτάθλημα και έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Είναι μεγάλη αναβάθμιση για τον σύλλογο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η εικόνα του γηπέδου, ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο μας δίνει μεγάλη χαρά και ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία του και ελπίζουμε να είναι ακόμη περισσότερος στη συνέχεια. Υπήρξε μία όμορφη ατμόσφαιρα, χωρίς ακρότητες και όλος ο κόσμος το ευχαριστήθηκε. Θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο, για να βοηθήσουμε κι εμείς το ελληνικό μπάσκετ, που περνάει δύσκολες στιγμές».

Νίκος Ψυλέας (παίκτης ΑΟΝΣ Μιλων): «Στην πρεμιέρα δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε την ίδια εικόνα με τα φιλικά παιχνίδια. Κάναμε μία κακή εμφάνιση, παρόλ΄αυτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Χάσαμε, όμως, την ευκαιρία να κερδίσουμε. Από την Τρίτη σκύψαμε τα κεφάλια και επικεντρωθήκαμε στο παιχνίδι με τα Φανάρια. Η ομάδα της Νάξου έκανε μία καλή νίκη στην πρώτη αγωνιστική και έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Μέσα στο νησί τους θα είναι πολύ δυνατοί και πολύ επικίνδυνοι και λίγες ομάδες θα περάσουν από εκεί. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν.

Εμείς από την πλευρά μας δουλέψαμε πάρα πολύ, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και πετύχαμε το στόχο μας. Είμαστε κι εμείς νεοφώτιστη ομάδα και θα πηγαίνουμε παιχνίδι παιχνίδι. Είναι ένα πρωτάθλημα, που θα πάει μέχρι το τέλος και όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες».

Ρούλης Αλμπάνης (προπονητής ΑΠΑΣ Τα Φανάρια): «Από το ξεκίνημα δεν μπήκαμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Ήμασταν ανέτοιμοι πνευματικά και σωματικά. Για τη σωματική ανετοιμότητα υπάρχει μία δικαιολογία λόγω των τραυματισμών, αλλά για την πνευματική με προβληματίζει πάρα πολύ. Έχουμε στην ομάδα κάποια έμπειρα παιδιά και δεν δικαιολογείται να υπάρχει τέτοια τρικυμία. Δεν ήταν απλά κακή η εμφάνιση, ήταν τραγική.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι ο Μίλωνας πήρες 52 ριμπάουντ κι εμείς 15. Το κομμάτι των ριμπάουντ δείχνει τη θέληση των παικτών. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε χωρίς ν ιδρώσουμε, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε την ποιότητα. Πρέπει να παλεύουμε, για να έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια.

Συγχαρητήρια στον Μίλωνα για τη νίκη, ήταν δίκαιη. Τον ευχαριστούμε για το μάθημα που μας έδωσε και ελπίζω να το πήραμε και να παρουσιαστούμε σαν μία πραγματική ομάδα και όχι σαν φάντασμα. Δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και θα ελπίζω να την παρουσιάσουμε».

Για τους στόχους της ομάδας: «Στόχος μας είναι να μείνουμε στην κατηγορία. Να αποκτήσουμε εμπειρίες, παραστάσεις και να καταφέρουμε να μείνουμε. Έχουμε κάνει ένα δύσκολο εγχείρημα. Έχουμε 11 γηγενής παίκτες και 4 μόνο εκτός του νησιού. Έχουμε παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες από εθνικές κατηγορίες και αυτό είναι δύσκολο. Ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε και να μείνουμε στην κατηγορία».

Νίκος Μυλωνάς (παίκτης ΑΠΑΣ Τα Φανάρια): «Συγχαρητήρια στον Μίλωνα για τη νίκη του. Πήρε μία καθαρή και δίκαιη νίκη. Σε κανένα σημείο του αγώνα εμείς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις οδηγίες των προπονητών μας και κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Γι αυτόν τον λόγο δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας κόντρα στον Μίλωνα».