Αποσύρθηκε η Ζάκυνθος από το πρωτάθλημα!

agez-nikiΧωρίς τη Ζάκυνθο θα πραγματοποιηθεί το επερχόμενο πρωτάθλημα καθώς η ΑΓΕΖ με επιστολή της στην ΕΟΚ έκανε γνωστή την απόφασή της να αποσυρθεί. 

Τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τους ιθύνοντες σε αυτήν την απόφαση με αποτέλεσμα η Ζακυνθινοί να μην συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερα χρόνια συνεχής παρουσίας. Έτσι η νέα περίοδος θα βρει την Ένωση είτε στην Α1 είτε στην Α2 ΕΣΚΑΗ. 

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Κύριοι, με την παρούσα επιστολή σας δηλώνουμε ότι ο σύλλογός μας αδυνατεί να συμμετάσχει η ανδρική του ομάδα στο εθνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ κυρίως λόγων των μεγάλων εξόδων μετακίνησης και διαμονής της ομάδας μας στους τόπους διεξαγωγής των αγώνων καθ΄ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς επίσης και διαφόρων λοιπών εξόδων (ασφάλεια παικτών, ιατρικά έξοδα, αθλητικός εξοπλισμός) που ο σύλλογός μας με υπευθυνότητα αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια.

Κατόπιν τούτου ο σύλλογος μας, συνεχίζοντας με την συμμετοχή του στα Παιδικά, Εφηβικά και Γυναικεία πρωταθλήματα, καθώς επίσης και με την συνεχή ανάπτυξη των μπασκετικών ακαδημιών μας παραμένει δυναμικά στον μπασκετικό χώρο με σαφή προσανατολισμό στο ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα δηλώσει συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα της τοπικής μας ένωσης. Επιθυμία μας είναι να αγωνιστούμε στην αμέσως ποιο κάτω κατηγορία, δηλαδή στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες».

Τη θέση της Ζακύνθου παίρνει η Ακράτα, η οποία όμως πρώτα πρέπει να αποδεχτεί τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.