ikaroi_orfeas Η Γέφυρα με την κατάκτηση της 19ης νίκης της στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής κόντρα στην Χαλκηδόνα παρέμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία ενώ η νίκη ήταν ειδικά αφιερωμένη σε δύο παίκτες που για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών στην αναμέτρηση, τον Δημήτρη Μπίσκα που βρισκόταν στο εξωτερικό και τον Ηλία Τσακιμπαρλόγλου ο οποίος υπηρετεί την «Μαμά- Πατρίδα».

Η Ασπίδα Ξάνθης διατήρησε την επαφή της με την κορυφή (στους δύο βαθμούς η διαφορά) και την νικηφόρα πορεία της μετά το σημαντικό διπλό μέσα στον δυναμικό Ζέφυρο ο οποίος έχασε στο 34’ τον Μήτσικα από τραυματισμό στο γόνατο. Μια ανάσα μόλις πίσω της βρίσκεται η ΧΑΝΘ η οποία πάει από νίκη σε νίκη με τελευταία επιτυχία της την εκτός έδρας νίκη μέσα στην μαχητική ως το τέλος Γαλάτιστα ενώ σπουδαίο διπλό πήρε και η ΑΕ Κομοτηνής μέσα στον ΒΑΟ.

Ο Ορφέας Ν. Σκοπού πήρε την ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου από τους Ικάρους κερδίζοντας το σερραϊκό ντέρμπι με την ίδια μάλιστα διαφορά. Στο πρώτο είχαν κερδίσει οι Ίκαροι 62-71 εκτός έδρας ενώ αυτή τη φορά το σκορ ήταν 64-73 υπέρ του Ορφέα επίσης εκτός. Τέλος, η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας έκανε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία κερδίζοντας μέσα στον πάντα δύσκολη έδρα του ΓΑΣ Κομοτηνής ενώ η Ελευθερούπολη δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Αρετσού (είχε ζητήσει αναβολή λόγω της φιλοξενίας στο γήπεδο της για ένα διάστημα προσφύγων).

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Ζέφυρος – Ασπίδα Ξάνθης  51-55
Γέφυρα – Χαλκηδόνα  67-60
ΒΑΟ – ΑΕ Κομοτηνής  72-79
Ελευθερούπολη – Αρετσού (Αναβλήθηκε)
Ικαροι Σερρών – Ορφέας Ν. Σκοπού  64-73
Γαλάτιστα – ΧΑΝΘ 63-73
ΓΑΣ Κομοτηνής – Αγ. Βαρβάρα 72-81

Τα φύλλα αγώνων

fa_2os vorra 20a

 

Η Βαθμολογία
2os_vorras_20

Επόμενη αγωνιστική (21η, 20/3):

Ασπίδα Ξάνθης-Γέφυρα
Χαλκηδόνα-ΒΑΟ
ΜΓΣ Κομοτηνής-Ελευθερούπολη
Ορφέας Νέου Σκοπού-Αρετσού Καλαμαριάς
ΧΑΝΘ-Ζέφυρο
Αγία Βαρβάρα-Γαλάτιστα
Ίκαροι Σερρών-ΓΑΣ Κομοτηνής