«Αποφασίσαμε να μην υποβάλουμε ένσταση»

Η ήττα από τα Μελίσσια στη δεύτερη παράταση, ήταν η πρώτη του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα, ένα αποτέλεσμα για το οποίο οι κρητικοί έχουν παράπονα από τη διαιτησία και για το λόγο αυτό υπήρχε η σκέψη της ένστασης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ διαμαρτύρεται για μια φάση στα 1,25 πριν από το τέλος της πρώτης παράτασης, έχει λήξει ο χρόνος επίθεσης των Μελισσίων και ακούγεται η κόρνα λήξης της επίθεσης ωστόσο το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.
Μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης των Μελισσίων, ο χρονομέτρης ανανεώνει τον χρόνο της επίθεσης των Μελισσίων αντί να σταματήσει το παιχνίδι με αποτέλεσμα στην εξέλιξη της φάσης να δοθεί αντιαθλητικό φάουλ εις βάρος του Ο.Φ.Η. με αποτέλεσμα α δεχτεί δύο πόντους με βολές και στην επαναφορά τρίποντο».

Ωστόσο, οι κρητικοί αποφάσισαν να μην καταθέσουν ένσταση γιατί όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο.

Η ανακοίνωση:

«Ο δικαιολογημένος θόρυβος που δημιούργησε η κατάφωρη αδικία της ομάδας μας στο παιχνίδι της Κυριακής στο ΒΑΚ δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει ο Ο.Φ.Η. τον αθλητισμό και το μπάσκετ.

Επειδή θεωρούμε πως πρεσβεύουμε τον υγιή ανταγωνισμό και τον πρωταθλητισμό αλλά σε διαφορετικά πλαίσια, αποφασίσαμε να μην υποβάλουμε ένσταση αν και γνωρίζαμε πως το πιθανότερο ήταν (όπως και έπρεπε) να δικαιωθούμε.

Οι αγώνες κερδίζονται στο παρκέ και με αυτό ως γνώμονα θα πορευτούμε.

Διαθέτουμε την ποιοτικότερη ομάδα της κατηγορίας και αυτό δεν το αλλάζει καμία λάθος απόφαση και καμία αδικία.

Συνεχίζουμε με πίστη στον προπονητή και τους αθλητές μας».