Αποχώρησε από τον ΓΣ Φαρσάλων ο Σωτήρης Ρίζος

Η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και καιρό. Ο Σωτήρης Ρίζος περίμενε το τέλος της σεζόν για να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ομάδα του ΓΣ Φαρσάλων, μετά από 10 συναπτά έτη. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για λήξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-2020, έδωσε το έναυσμα, ώστε ο Σωτήρης Ρίζος, να γνωστοποιήσει την απόφασή του αυτή, μέσα από μία επιστολή αποχώρησης, που είναι άκρως συγκινητική και στην οποία ευχαριστεί όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά:
“Είναι μια απόφαση την οποία έχω πάρει εδώ και καιρό και το μόνο που περίμενα ήταν και η επίσημη λήξη του πρωταθλήματος η οποία δόθηκε σήμερα μετά από ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής Ε.Ο.Κ. Αποχωρώ από τον Γυμναστικό μετά από 10 χρόνια γεμάτα επιτυχίες, ανόδους,πολλές όμορφες στιγμές.

Νιώθω γεμάτος και πως έδωσα τα πάντα για τον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνεργάστηκα επί 10 συναπτά έτη τις εκάστοτε διοικήσεις,τους συνεργάτες προπονητές και όλους τους αθλητές.

Τον κ. Βάιο Νικολάου που ήταν πρόεδρος όταν ήρθα στον σύλλογο,τον κ. Λεωνίδα Γκόβαρη που με εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Σύλλογο ο οποίος γνώρισε και έφτασε στο υψηλότερο σκαλοπάτι της ιστορίας του (Β’ Εθνική) επί προεδρίας του.

Την κ. Έρη Σιώμου που φέτος και μετά την λύση της συνεργασίας με τον κ.Γιασάρη μου εμπιστεύτηκε την ομάδα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Λιούπη και κ. Ζαχαρή που σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον σύλλογο πριν 3 χρόνια στάθηκαν δίπλα ως ενεργά μέλη και συνέβαλαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην βιωσιμότητα του συλλόγου και στην ομάδα ώστε να συμμετέχει στην Β’ Εθνική.

Τους κ.Μόκα, κ.Μουστάκα, κ.Ντίνο, κ. Αγγέλη που ήταν δίπλα μας 24 ώρες το 24 ώρο ώστε να έχουμε και εμείς και οι αθλητές ότι χρειαζόμαστε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που είχα την τιμή να δουλέψω μαζί τους και με τους οποίους μας συνδέει φιλία μέχρι σήμερα.

Τον Δημήτρη Αντωνόπουλο, Άλκη Κοντέ, Βαγγέλη Τζέλλα, Γιάννη Τσίμα, Μάκη Αλεξίου, Θρασύβουλο Λιάγκα, Στέφανο Πέρκο, Χάρη Φόρο, Γρήγορη Γιασάρη. Καθώς επίσης και τους γυμναστές της ομάδας κ. Οικονόμου Άκη, κ.Τσιτρούλη Φανή, κ. Καραμπέρη Βασίλη και κ. Τασόπουλο Πέτρο.

Πιθανόν η μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν προπονητή είναι να βλέπει μικρούς αθλητές (ηλικιακά) με όνειρα να προχωρούν και να εξελίσσονται.

Για μένα υπάρχει όμως και μια άλλη ικανοποίηση την οποία έζησα.

Να βλέπεις αθλητές οι οποίοι έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο μπάσκετ, αθλητές οι οποίοι έχουν κάνει πράγματα που κάθε παιδί που ξεκινάει να ονειρεύεται να κάνει οι οποίοι δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν να τους διακατέχει ακόμη ο ίδιος επαγγελματισμός, η ίδια δίψα για νίκη, ο ίδιος εγωισμός.

Χαίρομαι ειλικρινά που συνεργάστηκα και θα’ θελα να συνεργαστώ και στο μέλλον με τέτοιους αθλητές (Σοφαδίτη Βασίλη, Γκουντόπουλο Γιώργο, Τσέλιο Κώστα, Μακρή Δημήτρη, Φούντα Γιώργο, Λεπενιώτη Γιώργο, Γκιουλέκα Σωτήρη, Παπαχρήστο Γιάννη, Δέσπο Δημήτρη, Μαργαρίτη Θοδωρή, Αναγνωστόπουλο Χρήστο, Αναγνωστόπουλο Γιώργο).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιώργο και Χρήστο Αναγνωστόπουλο που εκτός από αθλητές μου, εκτός από φίλοι μου, για μένα και κατά την ταπεινή μου γνώμη συνέβαλαν τα μέγιστα τα χρόνια που αγωνίστηκαν για να γράψει ο Γυμναστικός την δική του ιστορία στον μπασκετικό χάρτη τόσο σε επίπεδο αγωνιστικό όσο και ακαδημιών.

Τελειώνοντας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κόσμο των Φαρσάλων για την αγάπη του και για την στήριξη του προς την ομάδα και τον σύλλογο.

Ήταν πάντα εκεί και ποιο κοντά από ποτέ τα 3 τελευταία χρόνια που ο σύλλογος αντιμετώπισε προβλήματα βιωσιμότητας.

Ήταν εκεί να ακούσει,να μοιραστεί την στεναχώρια, τους προβληματισμούς μας.Μα πάνω από όλα ήταν εκεί για να βοηθήσει.

Ο Γυμναστικός είναι Η ΠΟΛΗ,Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ (οι Φαρσαλινοί) που φέτος έλειπαν εντελώς από την ομάδα. Κανείς δεν ξέρει ούτε και εγώ ο ίδιος αν αυτό είναι το “τέλος” η μία μικρή “παύση” από τον Γυμναστικό το μέλλον θα δείξει.

Ότι και να γίνει πάντως ο Γυμναστικός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι μου.

Υ.Γ. Κάτι τελευταίο για τους αθλητές που ήταν φέτος στην ομάδα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΓΚΕΣ (ξέρετε εσείς)