Robert-SwiftΑπό Νο12 του ντραφτ 2004, μια αξιοπρεπέστατη καριέρα στους Σόνικς κατέληξε στης φυλακής τα σίδερα για οπλοκατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Ο λόγος για τον πρώην ΝΒΑer Ρόμπερτ Σουίφτ, στον οποίο απαγγέλθηκαν χθες οι παραπάνω κατηγορίες μετά από έφοδο της Αστυνομίας του Σιάτλ στο σπίτι του Τράιγκβε Λιφ Μπιόρκσταμ, γνωστού εμπόρου ναρκωτικών. Ο Σουίφτ διέμενε με τον 54χρονο, που παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι καλλιεργεί μαριχουάνα και διακινεί ηρωίνη και μεθαδόνη μέσα στο σπίτι του. Μάλιστα, στο υπόγειο του σπιτιού βρέθηκαν δεκαοχτώ όπλα, τα οποία χρησίμευαν για τη προστασία των ναρκωτικών ουσιών.

Ο μόλις 28 ετών, Σουίφτ προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη, ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών, με μια κοντόκανη καραμπίνα και έναν εκτοξευτήρα ρουκετών από τη κρεβατοκάμαρα του αλλά δεν κατάφερε και πολλά μια που ήταν υπό την επήρεια ηρωίνης. Μάλιστα, στην απολογία του, δήλωσε ότι είναι εθισμένος στην συγκεκριμένη ουσία και πως λειτουργούσε στο κύκλωμα ως… «προστασία» λόγω του ύψος του (σ.σ. αγγίζει τα 2.16) και όχι ως διακινητής. robert-swift (1)Η θητεία του στο ΝΒΑ σε Σιάτλ Σούπερσονικς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ήταν σύντομη, με τη τελευταία του εμφάνιση στη λίγκα να χρονολογείται τη περίοδο 2008-2009. Το 2010-2011 έπαιξε μπάσκετ στην Ιαπωνία με τη φανέλα των Tokyo Apache. Το δικαστήριο όρισε εγγύηση 20.000 δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερος αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχει  καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό.