“Αρωμα” γιορτής στην κοπή πίτας της ΕΣΚΑ

Η φετινή εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της ΕΣΚΑ 2019 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς περισσότερα από 1500 άτομα έδωσαν το παρόν το απόγευμα της Δευτέρας στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, σε μια ιδιαίτερη στιγμή για την Ένωση, που φέτος γιόρτασε τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στα 45 χρόνια πορείας της ΕΣΚΑ στην ελληνική καλαθοσφαίριση αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της, Γιάννης Αλεξόπουλος, ο οποίος άνοιξε και την εκδήλωση με την ομιλία του:
«Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας μας, Κύριε Βασιλακόπουλε, αξιότιμοι Υπουργοί, Βουλευτές και Δήμαρχοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι, σας ευχαριστώ και σας τιμώ όλους για την παρουσία σας. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους εμάς που δουλεύουμε για το Αθηναϊκό Μπάσκετ. Είναι σημαντική, διότι, σήμερα η Ένωσή μας κλείνει 45 χρόνια ζωής. 45 χρόνια παραγωγικής ζωής. 45 χρόνια δημιουργικής ενασχόλησης με το φυτώριο του Ελληνικού Μπάσκετ. 45 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, για ολοένα και καλύτερες μπασκετικές μέρες. 45 χρόνια προσφοράς στο άθλημα που υπηρετούμε, στο άθλημα που μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες του.

Η ΕΣΚΑ δεν είναι απλά μια έννοια για να γεμίσουμε το αθλητικό γίγνεσθαι. Η ΕΣΚΑ είναι θεσμός, είναι η δυνατή μπασκετική ανάγκη στο λεκανοπέδιο. Η ΕΣΚΑ, η μεγαλύτερη Ένωση της χώρας, με τα 189 Σωματεία, τους 25.000 Αθλητές και Αθλήτριες και τους 14.000 αγώνες το χρόνο, προσφέρει στην Αθηναϊκή κοινωνία  την μόνη διέξοδο στην άθληση και την αρετή μέσα σε μια σωστά δομημένη Αθλητική κοινότητα. Ο  απολογισμός αυτών των 45 χρόνων, δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από αυτό που δείχνουν καθημερινά στους 41 Δήμους της Αττικής τα 189 Σωματεία της στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και η σημαντική πρόοδος που σημειώνεται κάθε χρόνο σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, εξαιρετικής  συνεργασίας με τους φορείς του αθλήματος και  άριστης επικοινωνίας με τους Συνδέσμους διαιτητών και κριτών, απαιτούν δε, το υψηλό αίσθημα ευθύνης του προσωπικού της Ένωσής μας.

Η ενότητα, η συναίνεση και η πιστή εφαρμογή των κανονισμών που διέπουν το άθλημά μας , μας κάνουν να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε κάθε μέρα και περισσότερο ότι , το οικοδόμημα που οι προκάτοχοι μας έστησαν με αγάπη και μεράκι  θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Έτσι, με την πεποίθηση ότι και η Νέα Χρονιά θα είναι το ίδιο επιτυχημένη και  το ίδιο αγωνιστικά ενδιαφέρουσα , θα παραδώσω την σκυτάλη στους πρωταγωνιστές των επιτυχιών αφού πρώτα σας ευχηθώ να είναι Ευτυχισμένο  και δημιουργικό το 2019.»

Ο Πρόεδρος κ. Αλεξόπουλος στη συνέχεια προχώρησε στην ανάγνωση της επιστολής του νέου Γενικού Γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή, η οποία ανέφερε τις εγκάρδιες ευχές του για υγεία και κάθε επιτυχία σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΚΑ, στους αθλητές, προπονητές και διοικήσεις όλων των σωματείων της Αττικής που προωθούν το άθλημα μας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις τιμητικές βραβεύσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου για την τεράστια προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη, του αθλητή Φραγκίσκου Αλβέρτη για το ήθος και την προσφορά του στο άθλημα, του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου για την προσφορά του στον αθλητισμό και το αθηναϊκό μπάσκετ  και του Manager Εθνικών Ομάδων Δημήτρη Καρβέλα για την προσφορά του στο άθλημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Ε & Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών Νίκος Σοφιανός, η Βουλευτής Α’ Αθηνών & Τομεάρχης Πολιτσμού & Αθλητισμού της Ν.Δ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών ΚΙΝ.ΑΛ. Κώστας Σκανδαλίδης, η Βουλευτής Β’ Αθηνών & Τομεάρχης Αθλητισμού της Ν.Δ Άννα Καραμανλή, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Σπύρος Τζόκας, ο Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης και ο Υπεύθυνος Τομέα Αθλητισμού ΚΙΝ.ΑΛ. Χρυσοβαλάντης Αθανασίου.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.

Επίσης παρευρέθησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ Αριστείδης Γολέμης, ο Ειδικός Γραμματέας Ε.Ο.Κ Σωτήρης Κουλοσούσας, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α & Μέλος Δ.Σ Ε.Ο.Κ Ευάγγελος Λυμπεράτος, το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ Άγγελος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π Σταύρος Κουκάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α Γιώργος Νικολάκης, και όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΚΑ.

Παρόντες και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΔΚΕ Παναγιώτης Ντάβαρης, ο Πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ Θεόδωρος Βιδάλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΔΚΑ Στέφανος Παπαθανασίου, η Πρόεδρος του ΣΚΚΑ Τάνια Μερίκα, ο Γενικός Γραμματέας ΣΚΚΑ Τάσος Αναστασόπουλος, το μέλος ΔΣ ΣΚΚΑ Μαρία Καλκάνη, το μέλος Κ.Ε.Δ. Ε.Ο.Κ Κώστας Κορομηλάς,  ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ ΕΣΚΑ Γιώργος Ελευθεριάδης, το μέλος της Κ.Ε.Δ ΕΣΚΑ Γιώργος Ορφανός, και ο ταμίας του ΣΕΠΚ Σωκράτης Ηλιάδης.

Επίσης παρευρέθησαν ο Εμπορικός Διευθυντής της GSA SPORTS Χρήστος Δόριζας, ο Sport Marketing Director FF Group Μάρκος Λαγός, η Brand Manager Factory Outlet Αθηνά Κοντοπάνου, ο ιδιοκτήτης της WE-Promotion Γιώργος Εριτσίδης, η Γενική Γραμματέας του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη ( η οποία και βραβεύτηκε ως αθλήτρια της ‘Αμιλλας) και πλήθος διαιτητών και κριτών.

Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία σωματείων ΕΣΚΑ, με αθλητές και αθλήτριές τους, προπονητές, μέλη Δ.Σ και στελεχών  τους που παρευρέθησαν για να τιμήσουν την εκδήλωση και να συμμετάσχουν στις καθιερωμένες βραβεύσεις των σωματείων που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Βραβεύθηκαν τα εξής σωματεία:

(Θέσεις 1-3, αγωνιστική περίοδος 2017-2018):
Α’ Ανδρών: ΑΟ Αιγάλεω, Ιωνικός ΑΣ, Ηλυσιακός ΑΟ.
Β’ Ανδρών: ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ, ΑΠΣ Φίλιππος, ΑΟ Γαλατσίου- ΟΚΑ Μεσογείων
Γ’ Ανδρών: Υπεροχή Εξαρχείων, ΑΟ Πικερμίου, Εύνικος ΓΑΣ
Δ’ Ανδρών: Βριλησσιακός ΑΟ, ΑΕ Εστία Φιλίας- Θησέας, ΓΣ Άρτεμις Αχαρνών
Α’ Γυναικών: ΑΟ Αμύντας, ΑΚΟ Άρης Χολαργού, ΑΕΚ Περιστερίου Δ.Π
Β’ Γυναικών: ΑΕ Εστία Φιλίας- Θησέας, ΠΟ Αγ. Θωμά, ΑΟ Πεύκης
Γ’ Γυναικών: ΑΣ Εκπαιδ. Κωστέα- Γείτονα, ΠκΑΟ Άμιλλα, ΓΣ Δάφνη Δαφνίου
Α’ Εφήβων: Α.Ε.Κ, ΓΣ Περιστερίου, Παναθηναϊκός ΑΟ
Β’ Εφήβων: Πανερυθραϊκος ΑΣ, ΑΣ Κολλεγίου Ντερή, ΑΣ Παπάγου
Α’ Παίδων: Παναθηναϊκός ΑΟ, ΓΣ Περιστερίου, ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
Β’ Παίδων: Εκπαιδ. «Ο ΠΛΑΤΩΝ», ΑΟ Άρης Πετρούπολης, ΓΑΟ Κουκουβαούνων
Α’ Νεανίδων: Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΟ Σπόρτιγκ, ΓΣ Αγ. Παρασκευής
Β’ Νεανίδων: Εύνικος ΓΑΣ, ΓΣ Ηλιούπολης, Ιάσων Κολωνού, Ένωση Γαλατσίου
Α’ Κορασίδων: ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού, Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΟ Κρόνος Γέρακα

Β’ Κορασίδων: ΑΟΚ Αναγέννηση Γραμματικού, ΚΑΟ Μελισσίων, ΓΣ Προμηθέας
Γ’ Κορασίδων: Ανταίος, ΑΟ Νηαρ Ηστ, ΠΑΟ Δόξα Βύρωνος