Ασημακόπουλος: «Στόχος μας η επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες»

Η πολύ καλή παρουσία της πρεμιέρας δεν συνδυάστηκε με νίκη, ωστόσο τα δείγματα για τον ολοκαίνουριο Απόλλωνα Σμύρνης ήταν άκρως θετικά, με τον Χρήστο Ασημακόπουλο να μιλάει στο επίσημο σάιτ του συλλόγου για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας , για τις εντυπώσεις της πρεμιέρας, αλλά και για το επερχόμενο ματς της 2ης Αγωνιστικής με τον Φίλιππο Περιστερίου.

“Ο Απόλλωνας Σμύρνης έπειτα από δύο άσχημες χρονιές, είναι έτοιμος να κάνει μία νέα αρχή. Να κάνει… επανεκκίνηση, η οποία θα γίνει με νέους, ταλαντούχους αθλητές, που έχουν κίνητρο και “δίψα” για διάκριση. Στόχος μας είναι η ομάδα μας μεθοδικά και με σταθερά, σίγουρα βήματα να επανέλθει στις Εθνικές κατηγορίες. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει υπομονή, επιμονή και κυρίως σκληρή δουλειά. Και αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι το έχουμε καταφέρει, καθώς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα έχουμε ρίξει μπόλικη δουλειά και, αν μη τι άλλο, αυτό είχε αντίκτυπο και στην εικόνα μας στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Νέα Ιωνία.

Μία πρεμιέρα που μας άφησε γλυκόπικρη γεύση, διότι παρότι φτάσαμε πολύ κοντά σε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία απ’ τις ομάδες που είναι απ’ τα φαβορί για άνοδο και κυνηγήσαμε στα ίσια το ροζ φύλλο αγώνος, στο τέλος κάποιες μικρές λεπτομέρειες μας τη στέρησαν. Παρ’ όλα αυτά, η εμφάνισή μας έδειξε τη δυναμική μας και τι μπορούμε να καταφέρουμε…

Τώρα, όσον αφορά τη συνέχεια και δη το προσεχές εντός έδρας ματς με τον Φίλιππο Βέροιας, θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά, αλλά εκείνο που έχουμε τονίσει απ’ την αρχή και όχι μόνο για το αυριανό ματς είναι ότι θα πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα, ταπεινά και να κρατάμε χαμηλούς τόνους σε κάθε περίσταση κι όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Εξάλλου, αν εξαιρέσουμε 3-4 ομάδες, από εκεί και κάτω δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Πάντοτε ο στόχος μας, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, είναι το επόμενο παιχνίδι, ειδικά για εμάς που είμαστε μία ομάδα που άλλαξε σχεδόν όλο της το ρόστερ και βδομάδα με τη βδομάδα θα “δενόμαστε” ως σύνολο όλο και περισσότερο. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και σκοπεύουμε να το αποδεικνύουμε κάθε Δευτέρα. Θα παλέψουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται…”.