“Αφήστε τα παιδιά, να είναι παιδιά…”

shaq Ben Tobias Gainesville Police DepartmentΗ κλήση που δέχθηκε αστυνομικό τμήμα στη Φλόριντα για διατάραξη ησυχίας από τα παιδιά που έπαιζαν μπάσκετ στη μπασκέτα που είχαν στήσει στο δρομάκι, αντιμετωπίστηκε μ΄ έναν άκρως πρωτοποριακό τρόπο από τον αστυνομικό Bobby White που κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο που τα παιδιά έπαιζαν. Ο αστυνομικός πλησίασε τα παιδιά κι όχι μόνο δεν τους έβαλε τις φωνές ή δεν τους απείλησε, αλλά αντιθέτως στάθηκε δίπλα τους κι άρχισε κι εκείνος να παίζει ένα “μονό”, προσελκύοντας κι άλλα γειτονόπουλα!!!

Η κάμερα στο αστυνομικό αυτοκίνητο κατέγραψε το συμβάν, η αστυνομία το δημοσιοποίησε και το video στον λογαριασμό της στο Facebook και άμεσα έγινε “viral”, καθώς το είδαν περισσότεροι από 14 εκ. άτομα! Μεταξύ αυτών κι ένας που ξέρει… δύο-τρία πραγματάκια για το μπάσκετ περισσότερα από τον Bobby White κι έσπευσε να σταθεί στο πλάι του σ΄ αυτή την πρωτοποριακή κίνηση. Ο λόγος για τον Shaquille O΄Neal, τον πρώην άσο του ΝΒΑ, που φρόντισε να περάσει από το αστυνομικό τμήμα για να… υποκλιθεί στον White (που δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε) και να του δώσει και μία ασίστ στον… επαναληπτικό που ο αστυνομικός είχε δεσμευτεί ότι θα έδινε με τους πιτσιρικάδες!!!

Ο αστυνομικός επέστρεψε στον… τόπο του εγκλήματος, αλλά φυσικά η εμφάνιση του Shaq στον δρόμο παρέα με τους πιτσιρικάδες και το παιχνίδι μαζί τους ήταν μακράν η καλύτερη απάντηση στην κλήση για διατάραξη της ησυχίας, οι μικροί – αλλά και οι μεγάλοι το απόλαυσαν – και το μήνυμα που έστειλαν από κοινού ήταν ένα: “ν΄ αφήσουμε τα παιδιά, να είναι παιδιά και να στρέψουμε το βλέμμα μας σ΄ εκείνους που κάνουν εγκλήματα”

Δείτε το video με την αντίδραση του αστυνομικού, αλλά και των παιδιών όταν εμφανίστηκε ο Shaq…