Β΄Εθνική (Βορράς) / 22η αγωνιστική: Η προαναγγελία

borras-paramoniΜε τους δύο πρωτοπόρους να παίζουν εντός έδρας (ο Προμηθέας με τον Πιερικό Αρχέλαο και τους Μαχητές Δόξας Πεύκων με την Κομοτηνή), οι προβολείς της 22ης αγωνιστικής στρέφονται στις μάχες για την παραμονή στον βόρειο όμιλο. Συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις σε Χαλκιδική (Στρατώνι-Πευκοχώρι) και Θεσσαλονίκη (Ανατόλια-Αίας Ευόσμου)… Παρακάτω διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής, καθώς και μερικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τον κάθε αγώνα…

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γήπεδο ΕΑ Πατρών, 17:00 / Διαιτητές: Λιότσος-Σταθόπουλος)

Τέσσερις μήνες αήττητος έχει συμπληρώσει ο Προμηθέας Πάτρας, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται ισόβαθμος με τα Πεύκα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως το μειονέκτημα στη διαφορά πόντων. Οι Πατρινοί μετρούν 14 σερί νίκες και δεν έχουν άλλη επιλογή από το 5 στα 5 μέχρι τέλους, προσδοκώντας ένα στραβοπάτημα των Μαχητών για να ανέβουν αυτή στην Α2. Στην αντίπερα όχθη, ο Πιερικός Αρχέλαος δεν αισθάνεται πια κανένα άγχος, από τη στιγμή που εξασφάλισε μαθηματικά τη σωτηρία του από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ομάδα της Κατερίνης έχει 4 νίκες στους τελευταίους 5 αγώνες και δύσκολα θα αλλάξει θέση (5η) μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος…

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ΔΑΚ Πεύκων, 17:00 / Διαιτητές: Ταρενίδης Κ-Δημάδης)

Πέντε τελικούς έχουν μπροστά τους οι Μαχητές Δόξας Πεύκων, που επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα από το Πευκοχώρι που τους έβαλε σε περιπέτειες. Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη έχει 9-1 στο γήπεδο της και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Κομοτηνή, η οποία προέρχεται από 7 σερί ήττες και έχει απολογισμό 0-10 εκτός έδρας.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ-ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Γήπεδο Αρναίας, 17:00 / Διαιτητές: Φακίτσας-Πιτσίλκας)

Διαφορετικούς στόχους έχουν οι δύο ομάδες της Χαλκιδικής στις υπολειπόμενες πέντε αγωνιστικές. Το Στρατώνι έσπασε την περασμένη εβδομάδα ένα σερί τριών ηττών και απέκτησε διαφορά δύο βαθμών από τον Αίαντα. Η ομάδα του Σωτήρη Νικολαΐδη έχει φυσικά τον πρώτο λόγο για την παραμονή, εντούτοις δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάει την άλλη Κυριακή στον Εύοσμο με προβάδισμα ενός βαθμού. Κάτι που μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ήττας από το φορμαρισμένο Πευκοχώρι, το οποία μετράει 6 συνεχόμενες νίκες και είναι σταθερά τρίτο στον βόρειο όμιλο.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Γήπεδο Αλκαζάρ, 17:00 / Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Τσιρτσιμάλης)

Η απόσταση που χωρίζει τον Φοίνικα Λάρισας από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μεγάλη, όχι όμως και καθησυχαστική. Οι Λαρισαίοι μετρούν άλλωστε 8 ήττες στα τελευταία 9 παιχνίδια και θέλουν να ξεκαθαρίζουν με την παραμονή μία ώρα αρχύτερα. Το Αργος Ορεστικό, από την άλλη, δεν έχει τέτοιες έγνοιες. Μετά την 3η σερί νίκη του παραμένει ένα βαθμό πίσω από την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς πάντως η κατάκτηση της να αποτελεί και αυτοσκοπό…

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Γήπεδο Ανατόλια, 17:00 / Διαιτητές: Τζίμα-Φουτζήλας)

Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει την παραμονή στη Β’ Εθνική θα επιχειρήσει να πάρει το Ανατόλια. Η ομάδα του Δημήτρη Κυριακού προέρχεται από διαδοχικές ήττες, εντούτοις σε περίπτωση νίκης θα “κλειδώσει” την παραμονή του. Εφόσον νικήσει με διαφορά 5 ή περισσότερων πόντων (είχε χάσει με 71-66 στον 1ο γύρο), αυτό θα συμβεί και μαθηματικά… Ο Αίας Ευόσμου, από την άλλη, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά την 7η ήττα σε 8 αγωνιστικές στον 2ο γύρο, καθώς απέχει δύο βαθμούς από το Στρατώνι και τον Φοίνικα. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι έχει να παίξει με τους δύο στις επόμενες αγωνιστικές.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Γήπεδο Ευμοίρου, 17:00 / Διαιτητές: Παργιανόπουλος-Τσουμαχίδης)

Μονόπλευρο είναι το παιχνίδι στην Ξάνθη, αν και δύσκολα θα αλλάξει η μοίρα οποιασδήποτε εκ των δύο ομάδων. Η Ασπίδα ψάχνει πια για ένα θαύμα μετά την 4η σερί ήττα στη ΧΑΝΘ, την ώρα που ο Αργοναύτης μάλλον δεν θα χρειαστεί καν να κάνει άλλη νίκη για να σωθεί μαθηματικά. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σήμερα, αρκεί να χάσει ο Αίας Ευόσμου από το Ανατόλια.

ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ-ΧΑΝΘ (Γήπεδο Παλαμά, 17:00 / Διαιτητές: Κατωτικίδης-Παπανικολάου)

Οι Τιτάνες Παλαμά ούτε κινδυνεύουν, ούτε μπορούν να τερματίσουν πάνω από την 6η θέση. Οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές μοιάζουν διαδικαστικές, όπως και για τη ΧΑΝΘ. Την προηγούμενη Κυριακή η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε για 2η φορά στα τελευταία 12 παιχνίδια της, ωστόσο με άλλη μία ήττα (ή νίκη του Στρατωνίου και του Φοίνικα Λάρισας) υποβιβάζεται μαθηματικά στη Β’ Εθνική.