Β΄Εθνική (Βορράς) / 23η αγωνιστική: Η προαναγγελία

argos orestiko-promitheasΟ αγώνας του Αργους Ορεστικού με τον Προμηθέα κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και κάποιες κρίσιμες αναμετρήσεις που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στην υπόθεση-παραμονή ή να διατηρήσουν την αγωνία και μετά το Πάσχα. Στο Κορδελιό (Αίας Ευόσμου-Στρατώνι) και στη Θεσσαλονίκη (ΧΑΝΘ-Φοίνικας Λάρισας) συγκεκριμένα…

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γήπεδο Άργους Ορεστικού, 17:00 / Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.)

Ο υπέρ πάντων αγώνας είναι αυτός για τον Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας έφτασε αισίως τις 15 συνεχόμενες νίκες και έχει να ηττηθεί εκτός έδρας από τη 2η αγωνιστική (στα Πεύκα), ωστόσο θα πρέπει να περάσει -με τη στήριξη και πολλών φιλάθλων του- και από τη δύσκολη έδρα του Αργους Ορεστικού για να συνεχίσει να ελπίζει στην απευθείας άνοδο. Το Αργος Ορεστικό μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και έχει στρογγυλοκαθίσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς πάντως να διατηρεί πιθανότητες για πιο ψηλά.

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ-ΑΝΑΤΟΛΙΑ (ΔΑΚ Πεύκων, 17:00 / Διαιτητές: Τσιρτσιμάλης-Τζιβελεκίδου)

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στα Πεύκα, όπου η τοπική ομάδα είναι αυτή που “καίγεται” για τη νίκη ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή του βόρειου ομίλου. Χωρίς άγχος συνεχίζει πια το πρωτάθλημα το Ανατόλια από τη στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή του μετά τη νίκη της περασμένης εβδομάδας.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Γήπεδο Ελ. Κορδελιού Παπ., 17:00 / Διαιτητές: Παπαγερίδης-Ντούρας)

Αγώνας-τελικός είναι για τον Αίαντα Ευόσμου η αναμέτρηση με το Στρατώνι. Η ομάδα του Γιάννη Χατζούλη προέρχεται από 8 ήττες στους τελευταίους 9 αγώνες και μπορεί να ελπίζει στη σωτηρία μόνο εφόσον επιβιώσει από τη σημερινή αναμέτρηση. Το Στρατώνι, από την άλλη, εάν πετύχει την 3η συνεχόμενη νίκη του θα εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του, ενώ θα αποκτήσει… μαξιλαράκι ασφαλείας στην περίπτωση που κρατήσει το +16 του πρώτου γύρου.

ΧΑΝΘ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γήπεδο ΧΑΝΘ, 17:00 / Διαιτητές: Τσιαπλής-Κατωτικίδης)

Αν και οι ελπίδες παραμονής είναι λίγες, η ΧΑΝΘ συνεχίζει να παλεύει. Η ομάδα του Πέτρου Γκαϊτατζή προέρχεται από δύο σερί νίκες και στην περίπτωση που τις κάνει τρεις (για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν), θα διατηρήσει τις μαθηματικές ελπίδες της. Αν καλύψει μάλιστα και τη διαφορά με την οποία ηττήθηκε στον πρώτο γύρο (72-82), τότε θα μειώσει τη διαφορά από τον Φοίνικα στους δύο βαθμούς. Με τρεις αγώνες να απομένουν, ποτέ δεν ξέρει κανείς… Ο Φοίνικας βρίσκεται άλλωστε σε κακή αγωνιστική κατάσταση, έχει χάσει τα 9 από τα τελευταία 10 παιχνίδια και η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να νικήσει τους τελευταίους δυόμισι μήνες είναι η Κομοτηνή.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ-ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Γήπεδο Ν. Μουδανιών, 17:00 / Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Πετανίδου)

Το σερί των 6 νικών έσπασε την περασμένη εβδομάδα και εάν το Πευκοχώρι θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την 3η θέση του βόρειου ομίλου, τότε θα χρειαστεί να επεκτείνει ένα άλλο (σερί): αυτό των 5 συνεχόμενων νικών στο γήπεδο του… Η Ασπίδα Ξάνθης, από την άλλη, διατηρεί πια μόνο μαθηματικές πιθανότητες σωτηρίας μετά την 5η ήττα στη σειρά. Σε περίπτωση άλλης μιας ήττας (και νίκης του Φοίνικα Λάρισας) θα πέσει και μαθηματικά.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Γήπεδο Καλαμαριάς, 17:00 / Διαιτητές: Παπαδόπουλος-Ελευθεριάδης)

Πολλοί (μάλλον οι περισσότεροι) θεωρούσαν τον Αργοναύτη Καλαμαριάς φαβορί για τον υποβιβασμό, ακόμα και μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Η ομάδα του Δημήτρη Τσούρμα πάντως όχι μόνο διέψευσε τα προγνωστικά, αλλά εξασφάλισε τη σωτηρία της πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος! Πλέον, ο στόχος του Αργοναύτη μπορεί να είναι μόνο η 5η θέση, την ώρα που οι σαφώς πιο φιλόδοξοι Τιτάνες ακόμα δεν έχουν σωθεί μαθηματικά. Για να συμβεί αυτό βέβαια αρκεί άλλη μία νίκη και μία ήττα του Αίαντα Ευόσμου στις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γήπεδο Κομοτηνής, 17:00 / Διαιτητές: Δεληγιαννίδης-Φουτζήλας)

Ισως το πιο αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής, τουλάχιστον από βαθμολογικής πλευράς. Η Κομοτηνή των 8 συνεχόμενων ηττών έχει υποβιβαστεί μαθηματικά, ενώ ο Πιερικός Αρχέλαος έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία και ο μόνος ορατός στόχος για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος είναι να κρατήσει την 5η θέση της βαθμολογίας, αυτή που καταλαμβάνει δηλαδή τη δεδομένη χρονική στιγμή.