Β΄ΕΣΚΑ (2ος όμιλος) – “Μέθυσε” το Κουκάκι

koukakiΣαμπάνιες άνοιξαν το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό του Ρουφ, καθώς το Κουκάκι πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του! Η ομάδα του Δημήτρη Μπουζούλα επιβλήθηκε των Αμπελοκήπων με 72-66, πήρε τη σειρά των τελικών με 3-0 νίκες και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 10 συναπτά χρόνια στη Β΄ ΕΣΚΑ.

Το Κουκάκι είχε το απόλυτο πλεονέκτημα στη σειρά. Κουβάλησε τις δύο νίκες από την κανονική περίοδο και είχε δύο παιχνίδια στο κλειστό του Ρουφ. Εν τέλει δεν χρειάστηκε πάνω από ένα. Το Κουκάκι είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ξέφυγε με 61-52 στα μέσα της τέταρτης περιόδου και βρήκε τα μεγάλα σουτ απέναντι στην άμυνα ζώνης που βοήθησαν τους Αμπελόκηπους να ξαναμπούν στο ματς. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά στον έναν πόντο αλλά σε εκείνο το σημείο δύο τρίποντα του -κορυφαίου του αγώνα και πρώτου σκόρερ με 21 πόντους- Τσέλιου έδωσαν πάλι πνοή στο Κουκάκι, το οποίο ξέφυγε με 67-60 και κατόρθωσε να σταθεί όρθιο μέχρι τέλους. Στο τέλος της αναμέτρησης παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι έγιναν ένα, λούστηκαν με σαμπάνιες στο κέντρο του γηπέδου και φόρεσαν και τις κίτρινες μπλούζες που είχαν έτοιμες: “Κουκάκι, άνοδος Α’ ΕΣΚΑ. Όνειρο ζω. Λες Γιώργο???”.

ΚΟΥΚΑΚΙ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 72-66 (32-29)
Διαιτητές: Αποστολίδης, Πολυχρόνης
ΚΟΥΚΑΚΙ (Μπουζούλας): Τσέλιος 21 (3), Κιορρι, Κολοτούρος, Σιδέρης 5 (1), Ρακιντζάκης 4, Μοσχονάς 11, Δολιανίτης, Δελλής 5, Καραγιώργης 10, Κοσμάς 12 (3), Βεζυρτζόγλου, Μπούκας 4.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Γκατίδης, Αποστολάκης): Αθανασόπουλος 9 (1), Παρασκευόπουλος 6 (1), Μουχάμαντ, Λόλης Αρβανιταντώνης 13, Ζαχαρόπουλος, Καλφαγιάννης 3, Δεληγιάννης 11 (1), Βαλληνδράς 2, Ζάρκος 7, Μαρούλης 7, Αντωνιάδης 7.