Βασιλακόπουλος: «Bία και ρατσισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία»

vasilakopoulos-giorgosΤο δικό του μήνυμα, ενόψει των τουρνουά 3Χ3, που διοργανώνουν και αυτό το καλοκαίρι ΕΟΚ και ΠΣΑΚ, έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.
 
«Οι αγώνες ‘3 on 3’ αποκτούν όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως και αποτελούν εδώ και χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, αλλά και της FIBA. Σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ, αλλά και με τους τοπικούς Δήμους, για μια ακόμη χρονιά επιχειρούμε να φέρουμε το μπάσκετ στις γειτονιές βροντοφωνάζοντας πως η βία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και φυσικά στο χώρο του μπάσκετ. Ηράκλειο, Γλυφάδα, Πειραιάς και Αιδηψός θα είναι οι φετινοί σταθμοί αυτού του ταξιδιού, που σκοπός μας είναι να καλύψει ακόμη περισσότερες περιοχές της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε οι φίλοι του μπάσκετ να αγκαλιάσουν αυτές τις διοργανώσεις είτε συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες είτε ως θεατές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.
 
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που για έναν ακόμη χρόνο ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον ΠΣΑΚ για τα τουρνουά ‘3 on 3’ με στόχο να φέρουμε το μπάσκετ πιο κοντά στις γειτονιές και να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση ένα κοινό μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού. Με την πολύτιμη αρωγή και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι διοργανώσεις φέτος θα φιλοξενηθούν σε τέσσερις πόλεις, το Ηράκλειο, τη Γλυφάδα, τον Πειραιά και την Αιδηψό, ενώ στα πλάνα μας είναι μελλοντικά το ‘3 on 3’ να επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας. Καλούμε όλους τους φίλους του μπάσκετ να δηλώσουν συμμετοχή ή να παρακολουθήσουν τους αγώνες γνωρίζοντας από κοντά μεγάλους αθλητές κι απολαμβάνοντας τη χαρά του παιχνιδιού».
 
Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για πρώτη φορά μάλιστα, θα υπάρχουν κατηγορίες για οικογένειες και μικτές ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο site: www.3on3streetball.gr