Βελτσίστας: «Αν κάνουμε όσα έχουμε πει, θα πάρουμε το πρώτο μας διπλό»

Δύο εβδομάδες μετά η μάχη του πρωταθλήματος επαναξεκινά, με την Ενωση Ιλίου να ταξιδεύει στη Χίο για να αντιμετωπίσει την Κυριακή (24/11, 16:00) τον ΒΑΟΛ

Ενα παιχνίδι που στην Ενωση γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τη βαθμολογική θέση του αντιπάλου και πως χρειάζεται να παραταχθούν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουν το πρώτο τους «διπλό» για φέτος. 
Ο άμεσος συνεργάτης του Τάκη Πανούλια, Γιώργος Βελτσίστας μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου για την κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση, εστιάζοντας στα σημεία που πρέπει να προσέξει η ομάδα , αλλά και στο πόσο σημαντική θα μία τέτοια νίκη καθώς θα τονώσει τη ψυχολογία των παικτών εν όψει της συνέχειας. 

«Το γεγονός πως δύο εβδομάδες δεν υπήρχε κάποιο επίσημο παιχνίδι, το έχουμε διαχειριστεί 100%. Εχουμε κάνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία για το επερχόμενο ματς με τη Χίο. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Θεωρώ ότι αυτή η μικρή αγωνιστική απραξία δεν μας έχει χαλάσει το ρυθμό. Ηταν μία καλή ευκαιρία για να δουλέψουμε κάποια επιπλέον πράγματα, ενώ έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να επιστρέψουν υγιείς.

Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα, η οποία είναι αρκετά σκληρή. Δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Εχει καλούς και έμπειρους παίκτες. Την αδικεί το 1-4 γιατί έχει χάσει παιχνίδια στη λεπτομέρεια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να μείνουμε προσηλωμένοι σε όσα έχουμε πει στο απόλυτο. Να αξιοποιήσουμε τις αδυναμίες που έχουμε εντοπίσει και να απενεργοποιήσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι τους, ώστε να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπουν δυνατά στο αγώνα, για να μην έχουμε εμείς το πρόβλημα και να βρεθούμε στη θέση να κυνηγάμε στο σκορ». 

Για την Ενωση είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι καθώς θα ταξιδέψει στο νησί του Αιγίου, αυθημερόν και να δείξει τον ισχυρό της «χαρακτήρα». Είναι πιο δύσκολο γιατί θα ταξιδέψουμε αυθημερόν. Εχουμε κάνει ήδη ένα ταξίδι στα Χανιά και μας κόστισε λίγο γιατί φάνηκε ότι ήμασταν κουρασμένοι, ότι δεν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά θα το διαχειριστούμε καλύτερα και εμείς αλλά και τα παιδιά. Δεν μένουμε σε αυτό το θέμα και σε αυτή τη δικαιολογία. Ολοι θα το περάσουν αυτό και εμείς που έχουμε να πάμε στα νησιά αλλά και εκείνοι που πρέπει να έρθουν σε εμάς. Θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστοι αλλά κυρίως συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Ο ΒΑΟΛ είναι μια σκληρή ομάδα η οποία παρά τη βαθμολογική της θέση δεν ξεγελάει τους παίκτης του Τάκη Πανούλια, αφού… «Είναι μία ομάδα που βασίζεται αρκετά στο post game παιχνίδι. Εχει έναν πολύ καλό ψηλό, ποστάρει καλά. Απαρτίζεται από κάποια παιδιά πολύ έμπειρα που ξέρουν να κρατήσουν το ρυθμό. Είναι σημαντικό να μην δώσουμε ευκαιρίες από το low post και θα πρέπει όσο το δυνατόν να προσπαθήσουμε να μπορέσουμε να βάλουμε τους παίκτες που δημιουργούν, να δημιουργούν υπό πίεση και να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις». 

Τι είναι όμως αυτό που πρέπει να κάνει η Ενωση για να φύγει από τη Χίο με το πρώτο ροζ φύλλο. «Θεωρώ ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι και αν κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει, τρέξουμε και μείνουμε στην επίθεση σε όσα έχουμε πει και δημιουργήσουμε σωστά, θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρώτο μας διπλό. Θέλουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκες γιατί θα μας δώσει ψυχολογία για όλα τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια».