Βλάχος: «Είναι η… μητέρα των μαχών»

Το κάτι παραπάνω θα επιδιώξει να κερδίσει ο Εθνικός απέναντι στον Πανιώνιο, τον οποίο υποδέχεται αύριο (Σάββατο 4/2). Ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε εν όψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης αναφέροντας:

«Είναι η… μητέρα των μαχών, το παιχνίδι που όλοι περιμένουμε και θέλουμε να κερδίσουμε. Ο Εθνικός υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πανιώνιο. Ελπίζουμε πως οι φίλοι της ομάδας μας θα γεμίσουν το κλειστό του ‘Εσπερου και με τον δικό τους μοναδικό τρόπο θα βοηθήσουν την ομάδα μας να πάρει τη νίκη», δηλώνει ο προπονητής του Εθνικού Βαγγέλης Βλάχος για την αυριανή αναμέτρηση της ομάδας με τον Πανιώνιο.

«Στον αυριανό αγώνα πρέπει όλοι μας να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και να αφήσουμε πίσω την ήττα στην Καβάλα. Εχουμε τη δύναμη να ξεπερνάμε τέτοιες ήττες και να γινόμαστε πιο δυνατοί από πριν και καλύτεροι. Θέλω να δω τον κόσμο μας ενωμένο, δίπλα στην ομάδα, που τώρα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος- χρειάζεται την αγάπη και την υποστήριξή του. Η νεανική ομάδα μας απέδειξε πολλές φορές ότι την αξίζει, αποδίδοντας μπάσκετ που οι φίλοι του αθλήματος εκτιμούν. Θα μπούμε στο γήπεδο με έναν και μοναδικό στόχο: τη νίκη. Αυτό κάνουμε σε κάθε αγώνα. Σκοπός μας είναι να διεκδικούμε τη νίκη, ανεξάρτητα με το ποιος είναι απέναντί μας. Τώρα, που συναντάμε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, το κίνητρο μεγαλώνει, όπως μεγαλώνει και ο βαθμός δυσκολίας. Περιμένω από τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και από τον κόσμο μας να στηρίξει με πάθος την προσπάθειά μας».

Και καταλήγει ο προπονητής του Εθνικού : «Ελπίζω ότι οι φίλαθλοι θα απολαύσουν ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας και της ποιότητας των δύο ομάδων και όλοι οι συντελεστές του αγώνα θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Ο Τάσος Αντωνάκης σημείωσε: «Ο Πανιώνιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος, που μπορούμε να βρούμε απέναντί μας. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, τα πόδια μας πατάνε στο έδαφος, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε. Αυτό επιδιώκουμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο, παίζοντας μπάσκετ που αρέσει στον κόσμο, χωρίς σκοπιμότητες ή άλλες ενέργειες. Θα παλέψουμε σκληρά και αν εφαρμόσουμε όσα δουλεύουμε στην προπόνηση, είμαι βέβαιος ότι θα φύγουμε χαμογελαστοί από το γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Πάρις Μάρτζος ανέφερε:  «Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Προτεραιότητά μας είναι να παίξουμε όπως μπορούμε και το αποτέλεσμα θα έρθει με την βοήθεια του κόσμου μας. Άλλωστε έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα είμαστε καλοί».