Βλασσόπουλος: «Κρίμα, βγάλαμε μια εικόνα που δεν μας άρμοζε»

Η Εθνική δεν κατάφερε να πάρει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Εφήβων, αφού στον μικρό τελικό γνώρισε την ήττα από τη Σλοβενία, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.
Ο  Γιώργος Βλασσόπουλος μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης, σχολιάζοντς το παιχνίδι, αλλά και την πορεία της ελληνικής ομάδας…

 «Τα παιδιά ήταν κουρασμένα σωματικά και πνευματικά. Είχαμε άγχος και παρουσιάσαμε έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό, με κάποιες απαράδεκτες αντιδράσεις. Είναι κρίμα, γιατί βγάλαμε μια εικόνα που δεν μας άρμοζε και δεν είχαμε δείξει ως τώρα στη διοργάνωση. Υπήρχε μια αναστάτωση χωρίς λόγο, από το παρκέ μέχρι και τον πάγκο, κάτι που δεν βοήθησε καθόλου την προσπάθειά μας.

Αυτό είναι και ένα μάθημα για όλα τα παιδιά, γιατί τίποτα δεν κερδίζεται τυχαία. Τα παιδιά κέρδισαν απίστευτες εμπειρίες, γιατί και το σημερινό ήταν ένα μεγάλο μάθημα. Κρατάμε αυτό και τη σχέση με τον κόσμο. Το μετάλλιο θα ήταν ένα κερασάκι, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουν τα παιδιά είναι να μπαίνουν στο γήπεδο και να δουλεύουν σαν να ήταν η πρώτη τους μέρα, γιατί δεν έχουν κερδίσει ακόμη τίποτα». 

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος από τη δική του πλευρά, σχολίασε: «Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι. Πιστεύω πως μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Σλοβενία. Δεν είχαμε υπομονή, ήμασταν νευρικοί και στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Αξίζαμε να πάρουμε το χάλκινο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και την προσπάθεια που κάναμε. Τους ευχαριστώ όλους. Συγχαρητήρια στη Σλοβενία για τη νίκη της. Χρειαζόμαστε παιχνίδια μέσα στη χρονιά, φάνηκε ότι κάναμε πολλά λάθη λόγω έλλειψης παιχνιδιών».