Βλασσόπουλος: «Τα παιδιά αντέδρασαν και αυτό ήταν το πιο σημαντικό»

Πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση η Εθνική Εφήβων πήρε την νίκη απέναντι στη Σλοβενία αλλά και την πρόκριση στους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Για την εικόνα, αλλά και τη νίκη της Εθνικής ο Γιώργος Βλασσόπουλος σχολίασε: «Ήταν μια σημαντική νίκη. Διαβάσαμε καλά το παιχνίδι της Σλοβενίας, αντιδράσαμε καλά και κρατάμε το 54 στην άμυνα. Στην Ελλάδα στενοχωριόμαστε πολύ στις ήττες και ενθουσιαζόμαστε στις νίκες. Αυτό είπα και στα παιδιά μετά το ματς με τη Γαλλία. Δεν ήταν τόσο η ήττα, όσο η εμφάνιση. Τα παιδιά αντέδρασαν και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Σήμερα στην άμυνα ζώνης δεν αντιδράσαμε καλά, λειτουργήσαμε κάπως παρορμητικά, ενώ και στο ξεκίνημα πάλι δεν μπήκαμε καλά. Το πιο σημαντικό για μένα δεν είναι το μετάλλιο, το είχα δηλώσει και όταν πήραμε μετάλλια. Αυτό που μετρά είναι να βγάλουμε παιδιά και για την Εθνική Ανδρών. Πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα χαμηλά, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα, γιατί η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη». 

Από τη δική του πλευρά, ο Φώτης Γεωργαλάς ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είπαμε και χθες πως πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ήττα από τη Γαλλία και μπήκανε να παλέψουμε. Σήμερα δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο, όλα τα παιδιά πάλεψαν. Ελπίζουμε ο Δημήτρης (Κλωνάρας) να είναι καλά και να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας, γιατί τον χρειαζόμαστε. Θα κοιτάξουμε τώρα να ξεκουραστούμε και μετά θα επικεντρωθούμε στον αγώνα με τη Φινλανδία. Θέλουμε τη νίκη για να τη χαρούμε με τον κόσμο». 

Τέλος, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δήλωσε: «Μετά το ματς με τη Γαλλία μιλήσαμε οι παίκτες μεταξύ μας. Πεισμώσαμε και παλέψαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, τόσο για μας, όσο και για τον κόσμο. Η ομάδα μας αρχίζει από την άμυνα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους πόντους. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ποτέ. Θα το χαρούμε σήμερα, αλλά από αύριο θα διαβάσουμε τον αντίπαλό μας και θα προετοιμαστούμε για να νικήσουμε τη Φινλανδία. Πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε»