Βλασσόπουλος: «Χαίρομαι που η ομάδα μας είναι ομάδα των παικτών»

Η Εθνική Εφήβων πραγματοποιώντας μία εκπληκτική ανατροπή στην τέταρτη περίοδο κατάφερε να επιστρέψει από το -13 και να πάρει η νίκη απέναντι στη Φινλανδία και να φτάσει στους «8» του Ευρωμπάσκετ. Ο Γώργος Βλασσόπουλος, καθώς και οι Νίκος Ρογκαβόπουλος και Αλέξανδρος Νικολαΐδης αναφέρθηκαν στο παιχνίδι αλλά και την εικόνα της Εθνικής.

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος ανέφερε: «Αγχωθήκαμε, γιατί δεν μπήκαν τα σουτ στην αρχή. Η παρουσία του κόσμου ήταν ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες των παιδιών, που από τα παιδικοεφηβικά χωρίς κόσμο βρέθηκαν να παίζουν μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με πίεση. Χαίρομαι που η ομάδα μας είναι ομάδα των παικτών, γιατί θέλουμε τα παιδιά να δείχνουν το ταλέντο τους. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο man to man με αλλαγές και κερδίσαμε στο φινάλε εύκολα. Θεωρώ το σύστημα λάθος, πρέπει να πάμε σε σύστημα με προκριματικά τη μια χρονιά και τελική φάση την επόμενη. Έμεινε εκτός η Σερβία, πέρσι μείναμε εμείς για ένα αντιαθλητικό φάουλ. Η Λιθουανία που έχουμε μπροστά μας είναι ένας αντίπαλος λίγο ασταθής. Είναι δυνατή ομάδα. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό και να βγάλουμε το ταλέντο μας στην επίθεση. Αν το κάνουμε, έχουμε μεγάλη τύχη να πάμε στην τετράδα. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την παρουσία στο γήπεδο και όλους τους ανθρώπους εδώ στον Βόλο για την εξαιρετική διοργάνωση». 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος δήλωσε: «Σίγουρα υπήρχε άγχος, ήταν το παιχνίδι που θα έκρινε τα πάντα. Όμως δείξαμε καρδιά και τα καταφέραμε. Έπρεπε να μπουν τα σουτ κάποια στιγμή, ευτυχώς μπήκαν τώρα και συνεχίζουμε. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμουν όσο καλός θα ήθελα, αλλά συγκεντρώθηκα και ευτυχώς μπήκαν κάποια κρίσιμα σουτ. Η Φινλανδία έπαιξε πολύ καλά, μας έκανε να αγχωθούμε αλλά με κάποια μεγάλα σουτ και κάποιες καλές άμυνες πήραμε το παιχνίδι. Τώρα είμαστε πιο απελευθερωμένοι, δεν υπάρχει άγχος και πάμε όπου φτάσουμε. Έχουμε πολλές δυνατότητες, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Δεν φοβόμαστε κανέναν, θα παίξουμε όσο μπορούμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα». 

Τέλος, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σχολίασε: «Πρέπει να παίζουμε όλοι χωρίς φόβο για να δείχνει ο καθένας το ταλέντο του. Δεν  αγχώθηκα, αλλά φοβήθηκα λίγο. Ευτυχώς το γυρίσαμε το ματς. Δεν θα πρέπει να κολλάει το μυαλό μας, αλλά να κοιτάζουμε κάθε φορά την επόμενη φάση. Είμαστε ομάδα που παίζει ομαδικά. Αν το πάμε ατομικά, δεν πρόκειται να κερδίσουμε κανέναν. Είμαστε πεισμωμένοι και είμαστε εδώ για να πάρουμε το χρυσό, τίποτε άλλο. Αν προσέξουμε την άμυνά  μας και το νωθρό ξεκίνημα, πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε τη Λιθουανία και να πάμε στην τετράδα».