Βόμβα στα θεμέλια του μπάσκετ από τη FIBA, εμπλοκή 14 εθνικών ομάδων και της ελληνικής!

ethnikiΤρίζει συθέμελα το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά τη “βόμβα” που έριξε η FIBA, αποφασίζοντας να αποβάλλει 14 εθνικές ομάδες από το Ευρωμπάσκετ του 2017! Με επιστολή της η FIBA προς τις ομοσπονδίες των 14 χωρών, τις ενημερώνει ότι αποβάλλονται από την διοργάνωση, ενώ η μόνη που έχει γλιτώσει είναι η Γαλλία!!!

Η επιστολή έχει ήδη φτάσει στις ομοσπονδίες της Σλοβενίας και Ισπανίας, ενώ ανάλογη έχει αποσταλλεί σε εκείνες της Κροατίας, Σερβίας, Μαυροβουνίου, Σκοπίων, Ρωσίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Λιθουανίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Ισραήλ, Πολωνίας και Τουρκίας. Με την επιστολή αυτή καλεί τις ομοσπονδίες να απολογηθούν έως τις 20 Απριλίου, για την επιλογή ομάδων τους να μην δηλώσουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που διεξάγει η FIBA, αλλά επέλεξαν να συμμετάσχουν είτε στη Euroleague (για τις ομάδες που δεν έχουν εγγυημένα συμβόλαια), είτε στο Eurocup. Μέχρι τις 20 του Απρίλη, λοιπόν καλούνται οι ομοσπονδίες με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο να πιέσουν τους συλλόγους τους που έχουν βρει “στέγη” στις διοργανώσεις της Euroleague να αλλάξουν τακτική! Ειδάλλως η “τιμωρία”…

Μία “τιμωρία”, πάντως που περισσότερο πλήττει την ίδια τη FIBA, καθώς πολύ δύσκολα θα μπορεί να πραγματοποιήσει μία διοργάνωση όπως είναι το Eurobasket δίχως τα “βαριά” ονόματα των εθνικών ομάδων που αποκλείει. Κι αν αποφασίσει να τραβήξει το σκοινί στα άκρα, τότε ο κίνδυνος η “βόμβα” που έριξε να μην “τινάξει” στον αέρα μόνο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά να έχει αντίκτυπο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς θα δημιουργηθεί αλυσιδωτή αντίδραση και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ομάδες που συμμετέχουν στα προολυμπιακά τουρνουά, αλλά και με εθνικές ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους αγώνες του Ρίο, αλλά θα είναι τιμωρημένες από τη FIBA!!!