ball_strangeΟι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν και οι ομάδες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το κυνήγι της δεύτερης θέσης καλά κρατεί και την 23η αγωνιστική, αλλά και τα ματς της παραμονής παρουσιάζουν ενδιαφέρουν.

ΟΦΗ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Ο ΟΦΗ στο άδειο, λόγω τιμωρίας ΒΑΚ, φιλοξενεί τη Δόξα έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη και να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα που θα τους εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία του. Όμως, η Λευκάδα, έχοντας στο δυναμικό της, του Κυρίτση και Αναγνωστόπουλο, οι οποίοι επέστρεψαν από τον τραυματισμό τους, θα δώσουν  όλες τους δυνάμεις για να σημειώσουν μία ακόμη σημαντική νίκη.  

ΕΡΜΗΣ ΑΓΚΑΔΑ – ΛΑΥΡΙΟ (Λαγκαδά, 17:00)

Το Λαύριο καλείται να κάμψει την αντίσταση του Ερμή και να φύγει από τον Λαγκαδά με τον «διπλό» που θα διατηρεί μαθηματικά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί του αγώνα, ενώ ο Ερμής θέλει να δείξει το ανταγωνιστικό του πρόσωπο.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΕΤΟΣ (ΔΑΚ Βέροιας, 16:00)

Το κρισιμότερη του παιχνίδι δίνει ο Φίλιππος απέναντι στον Αετό. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα καλείται έπειτα από εφτά αγωνιστικές να επιστρέψεις στις νίκες καθώς σε αντίθετη περίπτωση, την περιμένει ο υποβιβασμός. Χωρίς άγχος θα αγωνιστεί ο Αετός καθώς το +1 από τον Φίλιππο και τον Ηρακλή του δίνει προβάδισμα, όπως και οι 22 πόντοι διαφοράς του αγώνα του πρώτου γύρου.

ΚΑΒΑΛΑ – ΨΥΧΙΚΟ (Αλ. Δημόγλ., 17:00)

Μπορεί βαθμολογικά όλα λίγο ή πολύ να έχουν καθοριστεί για την Καβάλα, αλλά όταν συναντά το Ψυχικό, το ματς δεν θα μπορούσε να μην χαρακτηριστεί ντέρμπι. Η Καβάλα δεν χαρίζεται, μπορεί να έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, αλλά αυτό δεν της φτάνει καθώς στοχεύει στην 16η συνεχόμενη νίκη της. Τους δύο βαθμούς, ίσως και λίγο περισσότερο τους θέλει το Ψυχικό καθώς μόνο έτσι διατηρεί τις μαθηματικές ελπίδες του για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.  Χωρίς τον Πάνου θα παραταχθεί η ομάδα του Ρεμεντέλα.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Κερατσινίου, 17:00)

 Δυναμικό αναμένεται το παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό και το Παγκράτι παρότι οι δύο ομάδες είναι βαθμολογικά αδιάφορες. Ο Εθνικός θέλει να προσθέσει ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό του και να βρεθεί πιο ψηλά στη βαθμολογία. Κάτι ανάλογα όμως επιθυμεί και το Παγκράτι το οποίο συνηθίζει να προσφέρει ανταγωνιστικά παιχνίδια.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ (Τρίπολης, 17:00)

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει μόνο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας θέλει ο Αρκαδικός, ο οποίος φιλοξενεί τον Ηρακλή.  Οι Αρκάδες αναμένεται παραταχθούν απόλυτα προσηλωμένοι καθώς θέλουν να «καθαρίσουν» σχετικά εύκολα το ματς. Ο «Γηραιός» από την άλλη, θα παλέψει για μία ανταγωνιστική εμφάνιση.