Για το αήττητο στην Καβάλα

Basketball Player's ShadowΕπειτα από μία εβδομάδα κενού, η Α2 ξεκινά και πάλι φτάνοντας στην 6 αγωνιστική. Το ντέρμπι της Καβάλας με το Ψυχικό δεσπόζει, όμως όλα τα παιχνίδια του Σαββάτου είναι ενδιαφέροντα, όπως αυτά σε Βέροια, Κρήτη και Ιβανόφειο.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (ΔΑΚ Βέροιας, 17:00)

Δυνατό παιχνίδι αναμένεται στη Βέροια, όπου ο Φίλιππος υποδέχεται τους Ικαρους με στόχο να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα ώστε να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η αγωνιστική άνοδο των «κυανοκίτρινων» όμως κάνει το ματς αρκετά αμφίρροπο, με τους Σερραίους να πηγαίνουν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας για να πετύχουν το πρώτο τους «διπλό».

ΑΕΚ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Νήαρ Ηστ, 19:30)

Για ακόμα μία φορά, η ΑΕΚ καλείται να παίξει εκτός Ζωφριάς. Η «Ενωση» απέναντι στον Αρκαδικό θέλει να πετύχει την έκτη συνεχόμενη νίκη της και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο ανεβασμένος Αρκαδικός καλείται να ξεπεράσει τα προβλήματα (Σάκοτα και Αντωνιάδ) ώστε να σπάσει το σερί τη ΑΕΚ. Από την άλλη, ο Ζιάγκος μπορεί να υπολογίζει και τον Γιώργο Τσιάκο καθώς θα αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα.

ΟΦΗ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Βαρδινογιάννειο, 16:00)

Τρεις συνεχόμενες νίκες μετρά ο ΟΦΗ και μέσα στο σπίτι του θέλει να προσθέσει ακόμα μία, . Οι κρητικοί δείχνουν να έχουν βρει τα πατήματά τους – αν και θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τόζιο- και απέναντι στον «πληγωμένο» Ερμή δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι. Όμως, η ομάδα του Λαγκαδά ξέρει να μάχεται και παρά τα προβλήματα απουσιών (Καϊκλής, Σικαλίδης, Παρίτσης) θα επιδιώξει να πετύχει μία σπουδαία νίκη.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΚΑΠ (Μετς, 17:00)

Ένα ματς ιδιαίτερα αμφίρροπο με το Παγκράτι να θέλει πάση θυσία έπειτα από τρεις αγωνιστικές να επιστρέψει στις νίκες. Οι «ροσονέρι» αν και πάντα μαχητικοί δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, όμως μαζί με τη συμπαράσταση τους κόσμου τους μπορούν να πάρουν τη νίκη και να ανέβουν βαθμολογικά. Κάτι όμως που επιθυμεί και η Αγία Παρασκευή καθώς και αυτή θέλει πολύ τους δύο βαθμούς.

ΚΑΒΑΛΑ – ΨΥΧΙΚΟ (ΔΑΚ Αλ. Δημ., 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Αλλαγμένη θα παραταχθεί η Καβάλα καθώς θα έχει στον πάγκο της τον Γιάννη Τζήμα με στόχο να κάνουν μία νέα αρχή και απέναντι στην πρωτοπόρο Ψυχικό είναι η ευκαιρία να δείξουν τις προθέσεις τους. Το Ψυχικό από την άλλη θέλει να διατηρήσει το αήττητο γι΄αυτό και από την Καβάλα πρέπει να φύγει με το «διπλό». Το παιχνίδι αναμένεται ανταγωνιστικό, με τις μάχες να είναι ιδιαίτερα δυνατές καθώς τα ρόστερ των δύο ομάδων είναι ποιοτικά.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΛΑΥΡΙΟ (Ιβανώφειο, 17:00)

Ακόμα ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Μέσα στο Ιβανόφειο, ο Ηρακλής παρουσιάζει το σκληρό του πρόσωπο και απέναντι στο Λαύριο θα επιδιώξει να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του, καθώς έστω και δύσκολα μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Όμως, η ομάδα του Γιώργου Σερέλη είναι από τις πλέον αξιόπιστες ικανές να πετύχουν το καλύτερο και από τη Θεσσαλονίκη θέλουν να φύγουν με το «διπλό».

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ζωγράφου, 17:00)

Χωρίς τον Θανάση Αντετοκούνμπο καλείται να υποδεχτεί ο Φιλαθλητικός τον Κόροιβο. Ο σύλλογος του Ζωγράφου θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και να πάρει μία σημαντική νίκη. Από την άλλη όμως, οι υψηλές προσδοκίες του Κόροιβου δεν του επιτρέπουν μία ακόμα ήττα. Η ομάδα της Αμαλιάδας θα παλέψει για τη νίκη ώστε να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.