Η Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ήταν μία ξεχωριστή μέρα για το μπάσκετ των Σερρών. Και φρόντισαν να την απολαύσουν, να την γευτούν ως το… μεδούλι! Το φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή μπορεί να μην ήταν νικηφόρο (66-87), όμως το τελευταίο που σκέφτονταν στους Ίκαρους ήταν το αποτέλεσμα. Διότι όλα τα υπόλοιπα πήγαν όπως ακριβώς τα είχαν οργανώσει.

Οι βραβεύσεις στους Βαγγέλη Αλεξανδρή, Γιάννη Γκαγκαλούδη, Κώστα Τότσιο, Κώστα Κακαρούδη και στον επιχειρηματία Χρήστο Σούλη, αποτέλεσαν το… κερασάκι στην γιορτινή τούρτα που είχαν στήσει οι ιθύνοντες τον σύλλογο για να τιμήσουν την προσφορά τους στο σερραϊκό μπάσκετ. Και το χειροκρότημα του κόσμου ήταν “ζεστό”, αποδεικνύοντας ότι ξέρουν να τιμούν όλους όσοι προσφέρουν.

Υπήρξε και παιχνίδι. Το οποίο ήταν ανταγωνιστικό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που απέχουν αρκετά. Ο Ηρακλής είναι ένα βήμα πριν την Α1, οι Ίκαροι μία ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις στο “μαραθώνιο” της Β’ εθνικής. Και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κοιτάξουν στα… μάτια τους “κυανόλευκους” για σχεδόν ένα ημίχρονο (36-45), δείχνοντας ότι παρότι ακόμη δεν έχουν “δέσει” σαν ομάδα, είναι σε καλό δρόμο. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Γκάτζιας αν και αγωνίστηκε με πυρετό (λόγω ίωσης) και επί της ουσίας δεν γνώριζε καλά-καλά τους συμπαίκτες του, έδειξε και αυτός καλά στοιχεία. Το προπονητικό επιτελείο των Ικάρων έμεινε σίγουρα ικανοποιημένο από την απόδοση, κόντρα όπως προαναφέραμε σε μία ομάδα που κατά πως δείχνουν όλα ετοιμάζεται για την επιστροφή της στην Α1. Οπότε το πρόσημο από αυτή τη βραδιά είναι θετικό για τους Ίκαρους Σερρών, που συνεχίζουν πλέον την προετοιμασία τους…