Γκίμας: «Δυστυχώς πλέον στόχος είναι η σωτηρία», Καλαμπάκος: «Ολοι έχουμε βάλει το κεφάλι κάτω»

gkimas-kalampakosΤο Παγκράτι πέτυχε χθες μία σπουδαία βαθμολογική νίκη μέσα στη Βέροια επί του Φίλιππου. Ο Ντίνος Καλαμπάκος και ο Δημήτρης Γκίμας μίλησαν αμέσως μετά τον αγώνα σχολιάζοντας το παιχνίδι.

Ο Ντίνος Καλαμπάκος σχολίασε καταστάσεις από παλιές σεζόν, ενώ ανέφερε πως καταλαβαίνει τον κόουτς του Φίλιππου : «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Παίξαμε με ένα πολύ καλό αντίπαλο. Ημασταν καλά «διαβασμένοι» και πάρα πολύ καλοί, υπερβολικά καλοί για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Ερχόμασταν από καλά παιχνίδια αλλά δυστυχώς η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει νίκη. Ευτυχήσαμε σήμερα βάζοντας ένα σημαντικό λιθαράκι για την σωτηρία μας. Οι ομάδες σίγουρα δεν έχουν την ίδια ποιότητα παικτών. Οι παίκτες της Βέροιας είναι σαφώς καλύτεροι αλλά η ημέρα σήμερα ήταν δικιά μας. Δεν ξέρω αν θα ξανακάνουμε άλλη φορά τέτοιο παιχνίδι.

Όλοι έχουμε βάλει το κεφάλι κάτω, προσπαθούμε και δουλεύουμε σκληρά αν και είμαστε μια ομάδα που μας είχανε “ρίξει<” από τον αγιασμό. Συγχαρητήρια στον κόουτς του Φιλίππου, ξέρω τι θα πει δυσκολίες, καταλαβαίνω τι είναι να αλλάζεις στην πορεία στόχους και να βρίσκεσαι στην επικίνδυνη ζώνη, δεν νομίζω όμως ο Φίλιππος να αντιμετωπίσει πρόβλημα υποβιβασμού. Αυτό που διαπιστώνω στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι ενώ ήμουν σε καλύτερες ομάδες, με διαφορετικό μπάτζετ εκείνη την εποχή, με καλύτερους παίκτες, δεν καταφέρναμε ποτέ να κάνουμε νίκη, φέτος κάναμε τρείς σημαντικές νίκες σε Λαγκαδά, Σέρρες και εδώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα παιδιά.

Αγωνιστικά τώρα πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου η ομάδα μου ήταν απρόβλεπτα καλή, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Φιλίππου δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν έχοντας μεγάλο άγχος και χάνοντας πολλά ελεύθερα σουτ. Από κει και πέρα το παιχνίδι ήταν καθαρά διαδικαστικό. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Φίλιππο για την φιλοξενία του, τον κόουτς τον οποίο εκτιμώ πολύ και είναι από τις λίγες έδρες που ερχόμαστε και νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Εύχομαι στην ομάδα του Φιλίππου καλή συνέχεια».

Γκίμας: «Ας αφήσουμε τα όνειρα… να υπερασπιστούμε την άνοδο

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Γκίμας δήλωσε πως πρέπει να διαφυλάξουν την άνοδο και πως πρέπει να προσέξουν να μην είναι η πρώτη χρονιά στην κατηγορία καταστροφική, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη από όσους στηρίζουν την ομάδα: «Συγχαρητήρια στο Παγκράτι για τη νίκη. Δεν θα συμφωνήσω με τον κόουτς ότι το Παγκράτι έπαιξε μόνο σήμερα καλά. Στα τελευταία παιχνίδια οι εμφανίσεις της ομάδας του Παγκρατίου ήταν πολύ καλές και αυτό το γνωρίζαμε. Η βελτίωση τους από την έναρξη του πρωταθλήματος έχει αγγίξει το 70% με 80 %. Εμείς κάναμε το χειρότερο παιχνίδι φετινό παιχνίδι. Είμασταν χειρότεροι, σίγουρα απ’ ότι με τα παιχνίδια με ΟΦΗ, ΑΕΚ και ΨΥΧΙΚΟ στα οποία είχαμε και προβλήματα τραυματισμών. Δυστυχώς έρχομαι σήμερα εδώ και λέω ότι πρωτεύων στόχος της ομάδας πλέον είναι η σωτηρία.

Έχουμε έξι (6) συνεχόμενες ήττες και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουμε την Καβάλα και η ομάδα πρέπει να βρει τρεΙς ή τέσσερις νίκες για να μπορέσει να σωθεί. Και δεν ξέρω αν θα είναι και αρκετές. Δεν είναι καιρός να ψάχνουμε να βρούμε υποψήφια θύματα ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές και δεν είναι καιρός για «δικαστήρια». Πρέπει να τονίσω, όχι για να δικαιολογήσω τον εαυτό μου δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, αλλά εδώ και 45 ημέρες η ομάδα δεν κάνει προπόνηση 5×5. Ημασταν συνολικά 6 ή 7 παίκτες, όχι επειδή έχουμε αποχές και «βλακείες» που γράφονταν τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ, αλλά επειδή είχαμε τραυματίες.

Στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ εθνικής μια ομάδα αν ελλιπής βρίσκει κάποια παιχνίδια να κερδίσει μέχρι να επιστρέψουν οι τραυματίες της και να ανασυγκροτηθεί. Στην Α2 αυτό δεν ισχύει. Σίγουρα η ήττα φέρνει ανασφάλεια και γκρίνια. Ξεκινήσαμε θεωρητικά ως μια από τις καλύτερες ομάδες, ίσως και αντικειμενικά με το ροστερ που διαθέτουμε, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή μετά τα Χριστούγεννα. Εμείς αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι όπως παίξαμε σήμερα, θα χάνουμε συνέχεια. Η άμυνα μας σήμερα ήταν τραγική, ήμασταν «παιδική χαρά». Έτσι θα πέσουμε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο και αυτούς που στηρίζουν και αγαπούν την ομάδα. Ξέρω ότι ορισμένοι θα αρχίσουν να λένε διάφορα για το ότι φταίει το ένα, φταίει το άλλο.

Το σημαντικό είναι ότι το μπάσκετ της Βέροιας, ο Φίλιππος κατάφερε να βρίσκεται στην Α2. Πρέπει λοιπόν να υπερασπιστεί αυτή την άνοδο, η οποία ήρθε μετά από 25 χρόνια με πολύ κόπο και δουλειά και δεν είναι ντροπή η ομάδα να μείνει στην Α2 και να καθορίσει την παραπάνω πορεία της. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μεγάλα τα όνειρα και ας δούμε ότι η πρώτη μας χρονιά εδώ δεν πρέπει να είναι καταστροφική. Γιατί ο υποβιβασμός για την ομάδα θα είναι καταστροφικός. Ίσως είναι κάτι το οποίο θα κάνει καλό σε όλους, παίκτες, προπονητές και Διοίκηση».