Γκαϊτατζής: «Να βελτιωνόμαστε κάθε φορά για να πετύχουμε το στόχο»

Το Ανατόλια παρουσιάστηκε σοβαρό απέναντι στον Ολυμπιακό και έτσι πήρε τη νίκη απέναντι στους «ερυθρόλευκους» κερδίζοντας την πρόκριση στη Β΄φάση του Κυπέλλου.  Ο Πέτρος Γκαϊτατζής μίλησε αμέσως μετά το παιχνίδι, σχολιάζοντας το, στάθηκε στην παρουσία των έμπειρων παικτών του συλλόγου αλλά και στη φιλοσοφία της ομάδας. 

Για εμάς τα παιχνίδια του Κυπέλλου, αποτελούν μια πολύ καλή προετοιμασία όσον αφορά τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει. Τα αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο από την περσινή χρονιά, γιατί θεωρούμε πως μας δίνουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και είναι κάποια παιχνίδια που τα βλέπουμε καθαρά σαν ένα τεστ προετοιμασίας, τα οποία θα μας βοηθήσουν. Ξέραμε εδώ πέρα ότι θα αντιμετωπίσουμε σε παιχνίδι με κάποιες συνθήκες, αυτές των εκτός έδρας αγώνων, δηλαδή μια πίεση διαφορετική της αντίπαλης ομάδος και αυτό είναι το τεστ ουσιαστικά που θέλαμε εμείς να ξεπεράσουμε, να μπορέσουμε όταν δυσκολευτούμε να βρούμε τις λύσεις για να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι.

Όπως λέω ξανά, είναι αγώνας προετοιμασίας στον οποίο όλα τα παιδιά πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής, διαχειριζόμαστε κάποιες φορές την κόπωση που υπάρχει, θα πρέπει να μπορούμε να βγαίνουμε νικητές μέσα από το γήπεδο, χρησιμοποιώντας τα περισσότερα παιδιά ιδίως αυτή την περίοδο, αυτό είναι το ζητούμενο, και όχι καθ’αυτού η νίκη με κάθε τρόπο. Άρα μέσα στη διάρκεια ενός παιχνιδιού, κάνουμε και μια διαχείριση η οποία έχει και μια τέτοια κατεύθυνση.  Εχουμε ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες,  ικανούς και σε μικρότερη ηλικία και όλοι μέσα από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε, θα βρούνε τη σειρά τους για να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι σωστά».

Για τους στόχους της χρονιάς. «Για εμάς είναι μια καινούργια εμπειρία. Το κολέγιο Ανατόλια, θα είναι η πρώτη χρονιά που θα βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Πιστεύω κάναμε την καλύτερη δυνατή ομάδα που μπορούσαμε να κάνουμε, στις δικές μας δυνατότητες και ο στόχος μας είναι να παίζουμε ένα μπάσκετ όσο το δυνατό καλύτερο που θα δίνει νίκες. Από κει και πέρα η κατηγορία, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Τρεις νίκες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, στα πλέϊ-οφ της κατηγορίας ή στα πλέϊ-άουτ. Άρα στόχος είναι η συνέπεια, να παίζουμε αυτό το μπάσκετ, που δείξαμε σε κάποιες στιγμές ότι μπορούμε να παίξουμε, να βελτιωνόμαστε κάθε φορά για να πετύχουμε το στόχο, που είναι η παραμονή μας στην κατηγορία αυτή».

Για την παρουσία των έμπειρων παικτών στην ομάδα. «Η παρουσία του, Καραποστόλου  όπως και του Αντώνη Ασημακόπουλου και κάποιων άλλων παιδιών, έχει έναν χαρακτήρα εκπαιδευτικό. Δηλαδή, είναι πιο εύκολο ορισμένα παιδιά που είναι σε μικρότερη ηλικία και προσπαθούν να βρουν τον μπασκετικό τους δρόμο, προπονούμενοι με τέτοιους αθλητές και αγωνιζόμενοι μαζί τους, να μπορούν να καταλαβαίνουν το μπάσκετ καλύτερα, να καταλαβαίνουν τι ανάγκες υπάρχουν, από τον τρόπο που προπονούνται, από τον τρόπο που έρχονται στην προπόνηση και αυτό μας βοηθάει και κάνει την δουλειά μας πιο εύκολη. Αυτός είναι ο λόγος της παρουσίας του στην ομάδα, και απ’αυτό ήμαστε ευχαριστημένοι από όλα τα παιδιά που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα μας».