Γκόφας: «Σεμινάρια υψηλών στάνταρ»

gkofasΈπειτα από μία ιδιαίτερη χρονιά που οι στόχοι άλλαξαν μεσούσης της σεζόν, ο Απόλλωνας Αρχαίας Κορίνθου κατάφερε να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή του στην Γ’ εθνική. Ο τεχνικός που οδήγησε τους Πελοποννήσιους από τα μέσα της χρονιάς κι έπειτα, Δημήτρης Γκόφας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) και αναφέρθηκε στο επαγγελματικό του μέλλον αλλά και στον απολογισμό που κάνει.

Αναλυτικά:
Για τη φετινή σεζόν και την πορεία που είχε με τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου
“Η χρονιά ήταν γεμάτη. Έφυγα από μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό και πήγα σε μία ομάδα η οποία κινδύνευε. Μέσα στη διάρκεια της συνεργασίας μας κατάφερε να κάνει κι αυτή πρωταθλητισμό άρα η χρονιά ήταν γεμάτη και με αρκετές καλές αλλά και στενάχωρες στιγμές”.

Για το επαγγελματικό του μέλλον
“Η συνεργασία μου με την ομάδα της Αρχαίας Κορίνθου τελείωσε με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Γίνονται συζητήσεις για τη νέα χρονιά όχι μόνο με την Κόρινθο αλλά και γενικά με όποια ομάδα έχει στόχους και θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Υπομονή από πλευράς μου υπάρχει αρκετή μέχρι να βρεθεί αυτό που ικανοποιεί όσα ζητάω”.

Για το επίπεδο του Διεθνούς Σεμιναρίου “Αθήνα 2015”, το οποίο παρακολούθησε από κοντά
“Το φετινό Σεμινάριο όπως και όλα όσα διοργανώνει ο Σύνδεσμος κινήθηκε στα υψηλότερα στάνταρ. Από το 1990 παρακολουθώ ανελλιπώς όλα τα Σεμινάρια και συγκρίνοντας τα με κάποια που έχω δει στο εξωτερικό μπορώ να σας πω ότι είναι από τα καλύτερα αν όχι του κόσμου τότε σίγουρα της Ευρώπης”.

Για τη σημασία των Σεμιναρίων στην επιμόρφωση των προπονητών
“Όλοι οι προπονητές είτε έχουν σπουδάσει είτε έχουν βγάλει τις Σχολές, όμως για εμένα τα Σεμινάρια είναι ίσως τα πιο σημαντικά για να κάνουν κάποιον ολοκληρωμένο προπονητή. Μέσα από αυτά μπορεί να δημιουργηθεί στον κάθε κόουτς το κίνητρο για να αναζητήσει νέα πράγματα και ιδέες. Ειδικά τα Σεμινάρια του ΣΕΠΚ που κινούνται σε υψηλότατα στάνταρ μπορούν να βοηθήσουν πολύ τους Έλληνες προπονητές”.