Γλώσσα λανθάνουσα… απ’ τον Βασίλη Σπανούλη

Spanoulis_3-9Χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα η εθνική, να βρούμε τι φταίει“, είχε σχολιάσει – μεταξύ άλλων – ο Βασίλης Σπανούλης μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας απ’ τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Ο Έλληνας άσος σε συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής” έδωσε για μία ακόμη φορά τις απαραίτητες επεξηγήσεις για τη συγκεκριμένη φράση, λέγοντας ότι εννoούσε “ξεκαθάρισμα”, αλλά χρησιμοποίησε λανθασμένα τη λέξη “ξεσκαρτάρισμα”, με συνέπεια να λάβουν διαφορετική τροπή τα λεγόμενά του.
Ερωτηθείς, λοιπόν, εάν μίλησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι για “ξεσκαρτάρισμα” στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σχολίασε: «Να εξηγήσω πρώτα απ’ όλα ότι δεν ήθελα να πω ξεσκαρτάρισμα. Ίσως εκείνη τη στιγμή δεν χρησιμοποίησα τη σωστή λέξη. Αυτό που ήθελα να πω ήταν ξεκαθάρισμα. Όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Να υπάρχει δηλαδή ένα ξεκάθαρο πλάνο για τη συνέχεια της Εθνικής, γιατί αυτό είναι που πραγματικά χρειάζεται τούτη την ώρα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έγινε σχετικά με τη δήλωση εκείνη του Τρινκιέρι. Κι εγώ το πληροφορήθηκα μετά και έμεινα έκπληκτος που λέχθηκαν τέτοια πράγματα, γιατί δεν ισχύουν».
Από εκεί κι έπειτα, μίλησε για το τι έφταιξε στο Ευρωμπάσκετ: «Έφταιξαν πάρα πολλά. Είχαμε και ατυχία με τόσους τραυματισμούς που προέκυψαν, αλλά έφταιξαν και άλλα πράγματα. Αρμόδιοι, όμως, να τα αναλύσουν και να πάρουν τις αποφάσεις είναι άλλοι». Για το αν ο Τρινκιέρι ρωτούσε τη γνώμη των παικτών: «Ο προπονητής είχε καλή σχέση με όλους τους παίκτες. Είναι ένας άνθρωπος συζητήσιμος, που ρωτάει καμιά φορά τη γνώμη των άλλων, αλλά η δική μας δουλειά είναι να παίζουμε μπάσκετ. Αν ζητήσουν τη γνώμη μας για κάτι, θα την πούμε, αλλά από εκεί και πέρα η διοίκηση και ο προπονητής παίρνουν τις αποφάσεις. Η δική μας δουλειά είναι να δεχόμαστε εντολές, να τις εκτελούμε και να παίζουμε μπάσκετ».
Τέλος για το εάν θα συνεχίσει στην εθνική ομάδα δήλωσε: «Θέλω να συνεχίσω. Μακάρι η κατάσταση στην εθνική ομάδα να εξακολουθήσει να είναι καλή κι εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε σε αυτήν».