Γούναρης: «Να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι»

Μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας, στη Νίκαια, ο Μάριος Γούναρης μίλησε στο ionikosbc.gr σχετικά με την έκβαση του παιχνιδιού, τις δυσκολίες που συνάντησε η ομάδα κατά τη διάρκεια αυτού, την ψυχολογία που επικρατεί στις τάξεις των Νικαιωτών μετά τη διεύρυνση του νικηφόρου σερί, με το προσεχές παιχνίδι με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, εκτός, αλλά και τον κόσμο της Ομάδας.

Ακόμα μία νίκη, η 5η συνεχόμενη αλλά βέβαια αγχωτική νίκη. Ένα σχόλιο για το παιχνίδι.

Το είχαμε πει από την αρχή της εβδομάδας ότι η θέση του Πρωτέα Βούλας είναι πλασματική. Είναι πολύ καλή ομάδα, πολύ οργανωμένη. Ήμουν σίγουρος ότι το παιχνίδι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Είχα πει στα παιδιά ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δυστυχώς στο Α’ ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα με αποτέλεσμα να έχουμε φάει 40 πόντους. Όμως στο Β’ ημίχρονο τα παιδιά κατάλαβαν τι έκαναν στο Α’ ημίχρονο, μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά στην άμυνα. Καταφέραμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ, να γυρίσουμε ένα παιχνίδι που ήμασταν 9 πόντους πίσω στο ημίχρονο. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί έβγαλαν πάθος και ενέργεια, ιδίως στην άμυνα. Βοήθησε και ο κόσμος και καταφέραμε και γυρίσαμε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν δύσκολο να γυρίσει αλλά τα παιδιά είχαν ψυχικά αποθέματα και μπόρεσαν να γυρίσουν το ματς.

-Όντας, ήμασταν 9 πόντους πίσω στο ημίχρονο ενώ η διαφορά είχε αγγίξει και διψήφιο λίγο πριν, κατά της διάρκεια του παιχνιδιού. Εκεί καθόλου το φοβήθηκες ότι μπορεί να ξεφύγει ή είχες πίστη στην ομάδα ότι θα επιστρέψουμε και θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Πίστη έχεις άμα παίζεις άμυνα. Ήξερα ότι κάποια στιγμή τα παιδιά θα βγάλουν ενέργεια στην άμυνα και όπως φάνηκε και στο Β’ ημίχρονο, κατάφεραν και πίεσαν πάρα πολύ, έκλεψαν μπάλες, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και αν δεν κάνω λάθος φάγαμε 11 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο. Βγάλαμε πάθος, βγάλαμε ενέργεια και καταφέραμε και κερδίσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

-Όταν ανέλαβες, ήταν και τα εξ αναβολής παιχνίδια, ήρθαν 2 ήττες σε πολύ δύσκολες έδρες. Παρ’ όλα αυτά, ακολούθησε ένα σερί μέχρι και τώρα 5 συνεχόμενων νικών. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό για τη συνέχεια;

Σίγουρα μας έχει βοηθήσει αυτό στην ψυχολογία που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το μπάσκετ. Τα παιδιά να μπορούν να αισθάνονται καλά, να έχουν αυτοπεποίθηση, να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Έχει βοηθήσει αυτό αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε τα παιχνίδια ένα-ένα. Ναι μεν κάναμε αυτό το σερί, σίγουρα είναι καλό για την Ομάδα, σίγουρα την έχει βοηθήσει να ανέβει βαθμολογικά αλλά δε μπορούμε να κοιτάξουμε τώρα παραπάνω, παρόμοιο κάθε ματς Κυριακής, ξεχωριστά, για το οποίο και πρέπει να προετοιμαζόμαστε καλά όλη τη βδομάδα γιατί έχουμε και προβλήματα τραυματισμών, έχουμε κάποια εμβόλιμα παιχνίδια Under-21 γι αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εκτός έδρας.

-Επόμενο παιχνίδι είναι απέναντι σε μια ομάδα και σε μια έδρα όπου ο Ιωνικός έχει μια ιδιαίτερα αρνητική παράδοση, εκτός έδρας, τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, ο οποίος ναι μεν βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις παρ’ όλα αυτά είναι πολύ ανταγωνιστικός και πάντα μας δημιουργούσε προβλήματα, δεδομένου κιόλας ότι πρόσφατα άλλαξε και προπονητή (Παπαμάρκος). Μια προσέγγιση για το προσεχές παιχνίδι;

Έχει αλλάξει ο προπονητής, είναι λογικό να έχει αλλάξει και η ψυχολογία, δεν ξέρω τι έχουν κάνει σήμερα (Κυριακή) αλλά ξέχωρα από αυτό, όλα τα παιχνίδια της Β’ Εθνικής είναι πολύ δύσκολα, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Εύκολο το κάνεις εσύ αν μπεις και παίξεις. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Η ομάδα τους δεν είναι σε πάρα πολύ καλή βαθμολογική θέση οπότε όλα τα παιχνίδια γι αυτούς είναι ουσιαστικά «τελικοί». Άρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πραγματική μάχη, φάση-φάση και στο τέλος να κοιτάξουμε το τελικό αποτέλεσμα.

-Και τέλος όσον αφορά τον κόσμο, δεδομένου ότι ο κόσμος είδε την Ομάδα μέχρι ένα σημείο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και ξαφνικά με ένα σερί 5 νικών να αποκτά ψυχολογία, να ανεβαίνει βαθμολογικά, να αποκτά ψυχολογία και ο κόσμος. Ένα μήνυμα που θέλεις να του δώσεις για τη συνέχεια.

Καταρχάς, να τους ευχαριστήσουμε γιατί όντως στα τελευταία παιχνίδια η προσπάθειά τους και η παρουσία τους είναι πάρα πολύ έντονη και βοηθάει τα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του Ιωνικού είναι πάντα δίπλα στην Ομάδα και θα συνεχίσει να είναι. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ τα παιδιά. Τα παιδιά όταν ήρθα εγώ, η ψυχολογία τους δεν ήταν και πάρα πολύ καλή αλλά οι νίκες και ο κόσμος, ιδίως στην έδρα μας σημαίνουν πολλά. Είναι ο 6ος παίκτης και το θέλουμε κοντά μας. Τον ευχαριστούμε και για σήμερα που ήταν εδώ και πιστεύω ότι θα είναι και στα επόμενα παιχνίδια.