Γράφει το δικό του επίλογο στον ΠΣΑΚ ο Γιάννης Καλαμπόκης

Λίγες μέρες πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους στην προεδρεία του ΠΣΑΚ, ο Γιάννης Καλαμπόκης γράφει το δικό του επίλογο. Ο πρόεδρος του συνδέσμου των καλαθοσφαιριστών κάνει έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του συνδέσμου, στέκεται στις κινήσεις που έχουν γίνει και δεν έχουν αφήσει τον ΠΣΑΚ αμέτοχο στις εξελίξεις και εύχεται καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ, το οποίο θα προκύψει σύντομα μέσα από την εκλογική διαδικασία στον σύνδεσμο.

Η ανακοίνωση του Καλαμπόκη αναφέρει:

“Εχουν περάσει περίπου 13 μήνες, απο την ημέρα που ανακοίνωσα ότι αποσύρομαι απο την ενεργό δράση. Ήταν μια απο τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής μου, έστω κι αν όπως είχα τονίσει, επιθυμούσα αλλά και επιθυμώ, να παραμείνω στο χώρο του μπάσκετ.
Η ενασχόληση μου μάλιστα απο τότε, ήταν έντονη και αυτό γιατί είχα μια δέσμευση, να ολοκληρώσω τη θητεία μου ως πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.
Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφθασε, αφού σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν οι καθιερωμένες εκλογές στον Σύνδεσμο, με αποτέλεσμα να γράφεται ο δικός μου επίλογος.
Πρώτα απ ολα, θέλω να ευχαριστήσω ολα τα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή του ΠΣΑΚ Κώστα Αλεξανδρίδη.

Θέλω να διαβεβαιώσω, ότι στον Σύνδεσμο γίνονται μεγάλες και αθόρυβες προσπάθειες, για το καλό, για το συμφέρον του Έλληνα καλαθοσφαιριστή.
Προσωπικά, με χαροποιεί το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί τα κρούσματα βίας στα ελληνικά γήπεδα και έρχονται όλο και περισσότερα παιδιά στο χώρο του μπάσκετ. Έχει βάλει και ο ΠΣΑΚ το δικό του λιθαράκι σε αυτά τα δυο σημαντικά θέματα.
Όπως, πολύ σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται με το dual career, με τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, να έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί παράλληλα και με άλλα πράγματα, με στόχο κυρίως τη νέα πορεία που θα χαράξει μετά την αποχώρηση του από τα παρκέ.

Μια ακόμη σπουδαία κίνηση τα τελευταία χρόνια, ήταν το σεμινάριο εκπαίδευσης ομιλητών που πραγματοποιήσαμε διότι οι λύσεις πρώτα από όλα, δίνονται με διάλογο, με επικοινωνία. Ανοίξαμε δίαυλο με τους συνδέσμους καλαθοσφαιριστών των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και δεν μείναμε αμέτοχοι στην κόντρα της FIBA με τη Euroleague.
Όλα αυτά, με γνώμονα το καλό του Έλληνα καλαθοσφαιριστή.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές και με τα έσοδα να είναι πενιχρά, ο Σύνδεσμος δείχνει δυνατός και θα παραμείνει.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.”.