Γυρίζει στα… λημέρια του ο 14χρονος Φερεντίνος και ετοιμάζεται για το αντρικό του ΒΑΟΛ!

Άφησε τη Χίο για να αποκομίσει εμπειρίες φορώντας τη φανέλα του αναπτυξιακού τμήματος του Πανιωνίου. Ο 14χρονος Γιάννης Φερεντίνος επιστρέφει στα γνώριμα γι’ αυτόν λημέρια και ετοιμάζεται να αγωνιστεί για τον ΒΑΟΛ Χίου. Όχι μόνο στα παιδικά και εφηβικά τμήματα του συλλόγου, αλλά και στο αντρικό, καθώς ο Παντελής Βούλικας τον έχει επιλέξει μαζί με άλλους μικρούς της ομάδας για προετοιμασία με την ανδρών.

Η ανακοίνωση του ΒΑΟΛ αναφέρει:

“Σπουδαία επιστροφή για τον ΒΑΟΛ Χίου καθώς μετά από ένα χρόνο απουσίας γυρίζει στο νησί του ο ταλαντούχος Γιάννης Φερεντίνος που αγωνίσθηκε με τα χρώματα του ιστορικού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ την περίοδο 2018-2019. Ο 14χρονος (2005) αθλητής εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου αποτελλώντας τον μικρότερο σε ηλικία καλαθοσφαιριστή του Παντελή Βούλικα στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ ταυτόχρονα θα αγωνιστεί με τις ομάδες παίδων και εφήβων του Βούρειου στα Πρωταθλήματα της ΤΕ Χίου υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Χατζηλάμπρου.
Ο Γιάννης που είναι πρωταθλητής Χίου παμπαίδων και παίδων με τον ΒΑΟΛ είχε μια σπουδαία παρουσία στην ομάδα παμπαίδων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Στο Τουρνουά υποδομών (παμπαίδων Β΄) αναδείχθηκε πρωταθλητής νικώντας στον τελικό τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ενώ στην κατηγορία Elite κατετάγη 2ος με μόλις μία ήττα από τον πρωταθλητή ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Παράλληλα υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της Μικτής ομάδας της ΕΣΚΑΝΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, συμμετείχε στη φετινή και στη περυσινή τελική φάση των αγώνων ΕΝΩΣΕΩΝ της ΕΟΚ στους Μολάους με πολύ γεμάτη “παρουσία”, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συμμετείχε ανελειπώς στις προπονήσεις του κλιμακίου Νότου της Εθνικής ομάδας παμπαίδων, φθάνοντας μέχρι και την τελική προεπιλογή και τη συμμετοχή σε φιλικούς αγώνες με το εθνόσημο στο στήθος.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συμμετέχει σε Camp ανερχομενων αθλητών και με την επιστροφή του θα συμμετέχει, μαζί με άλλους ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές που έχει επιλέξει ο Παντελής Βούλικας, στην προετοιμασία της ομάδας ανδρών. Γιάννη καλώς ήρθες στο σπίτι σου, καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο και κάθε αθλητική επιτυχία με τη γαλανόλευκη…”.