Γωνιωτάκης: «Μας έχουν φαβορί για υποβιβασμό, δεν πειράζει, μας αρέσει να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο»!

Πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, ο “μαραθώνιος” όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς και κάποιοι έχουν ξεκινήσει να κάνουν τους… υπολογισμούς τους, να “χρίζουν” φαβορί και αουτσάιντερ για την άνοδο και τον υποβιβασμό. Κάτι που δείχνει να γνωρίζει καλά ο προπονητής του Δειλινού Γιώργος Γωνιωτάκης, ο οποίος πάντως δεν… αγχώνεται από το γεγονός ότι η νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του, χρίζεται από κάποιους ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι μας έχουν στα φαβορί για να πέσουμε. Δεν πειράζει, μας αρέσει να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της ομάδας του, μιλώντας στο infosport.gr. Αναφέρθηκε σε όλα, στον πρώτο αντίπαλο σε αυτή την πορεία του Δειλινού στις εθνικές κατηγορίες, στις ομοιότητες και τις διαφορές με τον ΕΦΑΟΖ και τον Ζήβα, στις δυσκολίες που είχε η προετοιμασία της ομάδας του, αλλά και στα φαβορί που βλέπει εκείνος για την άνοδο.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Γωνιτωάκης στο infosport.gr

«Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε το… ταξίδι. Έχουμε δει τον αντίπαλο. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρουμε ότι το στυλ του παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει μιας και καθοδηγείται από τον ίδιο προπονητή, οπότε θεωρώ ότι λίγο πολύ είναι κάτι που ταιριάζει στο δικό μας παιχνίδι. Με καλούς αθλητές μέσα στο ρόστερ. Με γρήγορο μπάσκετ. Με πολύ ελεύθερο μπάσκετ αλλά με κανόνες πάντα. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και για τον ΕΦΑΟΖ και για να ξεκινήσουμε αυτό το όμορφο… ταξίδι».

Μοιάζετε σε ομάδα με τον ΕΦΑΟΖ;
«Ίδιες ομάδες εντός εισαγωγικών. Προσπαθούμε να παίξουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Ο ΕΦΑΟΖ είναι πιο παιγμένη ομάδα, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε αυτή την έλλειψη πείρας που έχουμε, αντί για αδυναμία να την κάνουμε όπλο και να την μετατρέψουμε σε ενθουσιασμό».

Τα σύνολα είναι παρόμοια όμως σας προπονητής δεν έχεις την ίδια φιλοσοφία με αυτή του Ζηβα.
«Στο μπάσκετ δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει φιλοσοφία. Είναι ωραίο το μπάσκετ που παίζει, είναι ελεύθερο μπάσκετ, κάτι τέτοιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς. Με κανόνες βέβαια πάντα, δεν το συζητάμε αυτό. Είμαστε νομίζω σε πολύ καλό δρόμο. Ταιριάζουνε λίγο οι ομάδες. Θεωρώ ότι την Κυριακή (14/10) στο κλειστό του Ζωγράφου θα γίνει ένα ωραίο ματς. Πολύ ωραίο ματς. Επιθετικό μπάσκετ. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα δούμε άμυνες. Θα δούμε πολύ δυνατές άμυνες, αλλά με γρήγορο μπάσκετ».

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας σου, τι θεωρείς ότι πήγε καλά και τι θα άλλαζες αν είχες ακόμα χρόνο;
«Η προετοιμασία διήρκησε σχεδόν δυο μήνες. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και από την παρουσία των παιδιών και από τον τρόπο της δουλειάς τους. Το θετικό στοιχείο που αποκομίζω από αυτό το δίμηνο είναι η όρεξη των παιδιών για δουλειά. Δεν ακούγετε φωνή στην προπόνηση, τα παιδιά δουλεύουν με σκυμμένο το κεφάλι. Δουλεύουν σαν σκύλοι πραγματικά. Ακόμα και στη χειρότερη μέρα που ένας προπονητής λέει ότι δεν βγαίνει η προπόνηση, η προπόνηση βγήκε. Πάντοτε βγαίνει η προπόνηση και πάντοτε στο έπακρον. Με τα στοιχεία που θέλεις να περάσεις με την έμφαση που θέλεις να δώσεις, με ακριβώς αυτό που θέλεις να δουλέψεις, με τα πάντα. Βέβαια τώρα θα μου πείτε ότι όλα είναι τέλεια. Όχι δεν είναι αλλά είναι στο βαθμό που έπρεπε να παρακολουθήσουμε την προετοιμασία και βάλαμε στόχους και τους δουλέψαμε, νομίζω ότι πετύχαμε ένα 90% από αυτό που θέλαμε. Τώρα το θέμα είναι το αποτέλεσμα να φανεί μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι θα φανεί. Έχω πίστη στα παιδιά και στον τρόπου που δουλεύουνε και στην νοοτροπία τους και θέλω να πιστεύω ότι θα βγει όλο αυτό μέσα στο γήπεδο».

Η Κρήτη δεν σου δίνει τη δυνατότητα για πολλά δυνατά φιλικά είναι ένα εμπόδιο αυτό;
«Ναι δεν είχαμε τη δυνατότητα για πολλά δυνατά φιλικά, αλλά η δυνατότητα που είχαμε ήτανε να παίξουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, τον ΟΦΗ. Παίξαμε δύο φιλικά και σε τοπικό επίπεδο παίξαμε με πολύ καλές ομάδες. Και με το Ηράκλειο και με τον Εργοτέλη και με την Πεδιάδα και με τον Ανδρογέα ήταν παιχνίδια που βγήκαν πάρα πολλά συμπεράσματα και θετικά και αρνητικά. Δουλέψαμε πάνω στις αδυναμίες μας, έχουμε ακόμα πολλές αδυναμίες, δεν το συζητάμε αυτό, αλλά το καλό είναι ότι δουλεύουμε με κατεβασμένο το κεφάλι και με πάρα μα πάρα πολύ όρεξη. Τα παιδιά είναι φοβερά ορεξάτα στο γήπεδο».

Πότε θεωρείς ότι η ομάδα σου θα είναι 100% έτοιμη; Συνήθως οι πρώτες αγωνιστικές κυλάνε με τις ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους.
«Αυτή η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να διαλέξει και να καθησυχάσει. Για εμάς από σήμερα (13/10) το βράδυ που μπαίνουμε στο πλοίο για Αθήνα ξεκινάει ένας… γολγοθάς, ο οποίος δεν θα μας αφήσει να ησυχάσουμε ούτε λεπτό. Δεν μπορούμε ούτε να εφησυχάσουμε απέναντι σε καμία ομάδα, ούτε να πούμε αυτό το παιχνίδι το αφήνουμε πάμε στο επόμενο, ούτε να πούμε ότι είναι πρεμιέρα δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Ακόμα και αν δεν είμαστε έτοιμοι, πρέπει να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε, ότι θα κάνουμε το “πικ” μας τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη ή τον Φλεβάρη, γιατί μέχρι τότε τα πράγματα μπορεί να έχουν πάρει άσχημη τροπή. Εμείς κάθε Κυριακή θα γίνουμε μια μάχη, θα δίνουμε έναν τελικό».

Ποια η γνώμη σου για τον 2ο όμιλο νότου; Υποτίθεται είναι ο βατός από τους δυο του νότου.
«Ναι υποτίθεται ότι είναι ο πιο βατός όμιλος από τους δυο του νότου. Για εμάς όμως δεν υπάρχει ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο ματς. Για εμάς είναι όλα τα ματς ζωής και θανάτου. Από εκεί και έπειτα θεωρώ ότι είναι δυο… ταχυτήτων. Δεδομένου ότι πέφτουν τέσσερις ομάδες, πέντε οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδο, που μια από αυτές είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο ΟΦΗ και θα την πάρει την άνοδο. Μετα από εκεί και πέρα υπάρχουν έξι-εφτά ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο, οι οποίες δεν θεωρώ ότι θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και από εκεί και κάτω η σφαγή. Αν θέλεις είμαστε ομάδα που θα παλέψουμε να σωθούμε. Νομίζω ότι οι περισσότεροι μας έχουν στα φαβορί για να πέσουμε. Δεν πειράζει, μας αρέσει να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο, το είδατε και πέρσι στο τοπικό, θα κάνουμε ότι μπορούμε».

Βλέπουμε φέτος ότι οι δυο εκπρόσωποι της Κρήτης στις εθνικές κατηγορίες καθοδηγούνται από κρητικούς προπονητές της νέας γενιάς, αυτό δίνει μια ελπίδα στο μπάσκετ του νησιού;
«Ο Βασίλης (Ράλλης) είναι πιο παιγμένος στις εθνικές κατηγορίες. Πιο έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις ως προπονητής. Για εμένα είναι η πρώτη χρονιά σε εθνική κατηγορία ως πρώτος αλλά έχω από πίσω μου σχεδόν μια δεκαετία ως βοηθός. Εντάξει είναι καιρός να βγαίνουν… μικροί από κάτω. Νομίζω ότι έχουμε και τη γνώση και τη διάθεση και τον τρόπο να δουλέψουμε. Αν θέλεις το γεγονός ότι δουλέψαμε τόσα χρόνια ως βοηθοί νομίζω ότι κάποια στιγμή έπρεπε να πάρουμε και την ευκαιρία να είμαστε εμείς στο… τιμόνι. Τώρα αν πετύχουμε ή όχι θα δείξει η… νεκροψία».

Πηγή: infosport.gr

Διαβάστε ακόμη…