Γ’ Εθνική (1ος Ομιλος Νότου) – Ο απόηχος της 1ης αγωνιστικής

Οπως γίνεται μετά από κάθε αγωνιστική της Α2 και της Β’ Εθνικής η ανασκόπηση όλων όσων συνέβησαν, έτσι από σήμερα καθιερώνουμε το ίδιο και για το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πιο συγκεκριμένα τον 1o Ομιλο Νότου, όπου το Σαββατοκύριακο που πέρασε έλαβε χώρα η 1η αγωνιστική, η οποία κύλησε ομαλά. Πάμε όμως σιγά-σιγά να δούμε συνοπτικά τι συνέβη…

Στις 6 αναμετρήσεις που περιελάμβανε το πρόγραμμα, ο απολογισμός ήταν 3 νίκες για τους γηπεδούχους (Κεραυνός Αιγίου, Μίλωνας, Ολυμπιάδα Πατρών) και 3 νίκες για τους φιλοξενούμενους (Εσπερος Α.Ο.Π.Α., Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, Κρόνος Αγ. Δημητρίου)

Σημειώθηκαν συνολικά 806 πόντοι ή 134,33 πόντοι Μ.Ο. ανά παιχνίδι, εάν προτιμάτε. Την καλύτερη παραγωγή είχε ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου με ενεργητικό 81 πόντων και μάλιστα σε εκτός έδρας ματς, ενώ αντίθετα την χειρότερη παραγωγή είχε ο Πολύβιος Μεγαλόπολης με 52 πόντους.

Ο Βασίλης Λυμπέρης της Ολυμπιάδας Πατρών πέτυχε τους περισσότερους πόντους, καθώς φόρτωσε το καλάθι του Πολύβιου με 29 πόντους και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του.

Από το ίδιο παιχνίδι είναι και ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Τσεκλένη της Ολυμπιάδα Πατρών, που ευστόχησε 5 φορές έξω από τα 6,75 μ.

Κατά την κρίση μας (και χωρίς παρεξήγηση) η καλύτερη πεντάδα της 1ης αγωνιστικής ήταν:
1) Σωτήρης Μωυσίδης (Κρόνος Αγ. Δημητρίου)
2) Παναγιώτης Κατράνας (Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας)
3) Χριστόφορος Σταυρουλάκης (Κεραυνός Αιγίου)
4) Κώστας Μπίκας (Μίλωνας)
5) Βασίλης Λυμπέρης (Ολυμπιάδα Πατρών)