Γ. Μάντζιος: “Δεν ήθελα να χρεοκοπήσω τον ΠΑΣ Γιάννινα”…

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΠΑΣ Γιάννινς Γιάννης Μάντζιος “πήρε πάνω” του την απόφαση της παραίτησης, που αφήνει πλέον τον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα να βρει λύση στο θέμα συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2. Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, μίλησε στον στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και τον Μιχάλη Μερτζιανίδη, έλυσε απορίες και ξεκαθάρισε ότι “… η ευθύνη είναι καθαρά δική μου που δεν το προχωράμε. Το λέω και ας κατηγορηθώ”, ενώ πρόσθεσε “… ήθελα να διαφυλάξω την ομάδα να μη γίνει Κόροιβος, Αστακός ή Καστοριά που διαλύθηκαν σε μία νύχτα”.

“Στήσαμε την ομάδα Βίκος, βρήκα μια συνεργασία που ήδη υπήρχε με τον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, είπαμε να τη φτιάξουμε σιγά σιγά να την αγαπήσει η πόλη κι εμείς να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας ως διοίκηση όσο θα περνούσε ο χρόνος. Πήραμε ένα πρωτάθλημα, πήραμε δεύτερο, πήραμε τρίτο και καταφέραμε τρεις ανόδους σε τρία χρόνια. Όλα μέλι γάλα ως εδώ. Δίπλα μας ήταν πάντα ένας χορηγός κολοσσός, δεν είχαμε προβλήματα, ήμασταν μια παρέα γι’ αυτό και πετύχαμε. Είχαμε άψογη συνεργασία με τον ερασιτέχνη. Λέχθηκαν διάφορα ότι διαφωνήσαμε για τις Ακαδημίες, αλλά εμείς δεν είχαμε σχέση και δεν είχαμε και τον χρόνο να ασχοληθούμε με τις Ακαδημίες. Απλά θέλαμε να έχουμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους να παρακολουθούν κάποια πράγματα. Δεν ήταν στόχος όμως να τις πάρουμε και να διώξουμε κάποιους άλλους.

Δίπλα μας ήταν όλα αυτά τα χρόνια ένας κολοσσός, που θέλει να κινείται πάντα στη νομιμότητα. Θέλαμε οι χορηγίες του να μπαίνουν σε δικό μας λογαριασμό, τα οικονομικά μας τα θέλαμε δικά μας, αλλά υπήρχε ένα κοινό ΑΦΜ με τον ερασιτέχνη. Μας ειπώθηκε στα μέσα της χρονιάς από τον ερασιτέχνη ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες με τα τιμολόγια των χορηγιών. Το αφήσαμε έτσι, ήρθε και η πανδημία και δεν ασχοληθήκαμε άλλο με το θέμα. Εν τω μεταξύ καταστρώναμε πλάνα για Α2, μιλήσαμε για το μπάτζετ με τον χορηγό, μίλησα και με παίκτες, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά και μάνατζερ. Κάναμε μία αξιόπιστη διοίκηση και ήθελαν πολλοί να συνεργαστούν μαζί μας.

Τελικά μας ειπώθηκε ότι είναι αδύνατον να κόβουμε πλέον άλλα τιμολόγια και ότι πρέπει να βρεθεί άλλη λύση. Είπαμε να μιλήσουμε και με την Ομοσπονδία να δούμε πως μπορεί να γίνει ή αν μπορούμε να αλλάξουμε ΑΦΜ. Μας προτάθηκε να γίνουμε ΚΑΕ εν τέλει. Ρωτήσαμε για το καθεστώς που διέπει τις ΚΑΕ και αρχικά η απάντηση από νομικό ήταν ότι δεν μπορούσαμε να γίνουμε εύκολα, γιατί υπήρχε και η παλιά εκκρεμότητα με τον Ηρακλή και δεν θα μας έδιναν κι εμάς άδεια από την ΕΕΑ. Στη συνέχεια μάθαμε ότι ο Ηρακλής κόπηκε από την ΕΕΑ από δικό του λάθος και το επιβεβαιώσαμε, άρα θα περνάγαμε το θέμα της ΚΑΕ από την ΕΕΑ, οπότε αυτό το θέμα το λύναμε.

Μετά μίλησα με κάποιους προέδρους άλλων ομάδων και τους είπα τη σκέψη μας να γίνουμε ΚΑΕ στην Α2 και γελάσανε! Μου είπαν θα είναι καταστροφή, θα διπλασιάσεις το μπάτζετ, δεν σε συμφέρει. Μίλησα και με προέδρους από Α1 και μου είπαν τα ίδια.

Ο Βίκος πρέπει να πω ότι με πίεζε να κάνουμε ΚΑΕ, μου το πρότεινε, αλλά μέλημά μου ήταν να σκεφτώ την ομάδα. Κατάφερα αυτά τα χρόνια να διέπεται η ομάδα από αξιοπιστία, τα οικονομικά μας ήταν στην εντέλεια σε μια στιγμή που το ελληνικό μπάσκετ κλονίζεται και ήθελα να διαφυλάξω την ομάδα να μη γίνει Κόροιβος, Αστακός ή Καστοριά που διαλύθηκαν σε μία νύχτα. Ένας έβαζε χρήματα σ’ αυτές τις ομάδες και όταν έφυγε αυτός εξαφανίστηκαν και οι ομάδες. Είναι δύσκολη η ΚΑΕ και η ευθύνη είναι καθαρά δική μου που δεν το προχωράμε. Το λέω και ας κατηγορηθώ.

Για να κάνεις ΚΑΕ θέλεις διπλάσιο μπάτζετ και πρέπει υποχρεωτικά να είσαι σ’ αυτό το καθεστώς για 3 χρόνια ασχέτως κατηγορίας. Εμείς δεν έχουμε και τις γηπεδικές υποδομές, η πόλη δύσκολα μπορεί να στηρίξει την κατηγορία χωρίς μεγάλο γήπεδο. Δεν θέλω να πω κάτι για όσους σκέφτονται ότι θα πληρώνει εσαεί ο Σεπετάς. Ζητώ συγνώμη από τον κ. Πέτρο, ο Βίκος έχει τόσο μεγάλο μέγεθος που θα αγόραζε όλο το ελληνικό μπάσκετ, αλλά εγώ δεν θέλω να γίνει ΚΑΕ. Δεν είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε στην Α1 και να φιλοξενήσουμε τον Παναθηναϊκό. Που να έρθει; Να πάμε στην Πάτρα να παίξουμε; Πρέπει να παίξουμε 2-3 χρόνια στην Α2, να δούμε αν αγαπήσει ο κόσμος της πόλης το μπάσκετ, αν θα στηρίξει την προσπάθεια, να είναι υγιής η ομάδα, με κόσμο κτλ και να φτιαχτεί γήπεδο, γιατί γήπεδο ακούμε και γήπεδο δεν βλέπουμε. Ας με συγχωρήσει ο κ. Καχριμάνης, αλλά κουβέντες ειπώθηκαν, υπογραφές δεν έπεσαν. Άρα θέλουμε καμιά τριετία στην καλύτερη περίπτωση για να δούμε κλειστό. Η ομάδα δεν θα είναι βιώσιμη ως ΚΑΕ. Αγαπάω την ομάδα, τη θεωρώ παιδί μου, αλλά δεν θέλω να χρεώσω την ομάδα”.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γιάννης Μάντζιος στο super-fm.gr