Δαμαλής: «Ακόμα δεν χάθηκε τίποτα»

damalisΟ Ηρακλής επέστρεψε στην Α2, όμως τα πράγματα μέχρι τώρα δεν πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει και πλέον δίνει μάχη για να κρατηθεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Δαμαλής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την κατάσταση που επικρατεί στο “γηραιό” αλλά και για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε υποδομές κι οικονομική εξυγίανση.

Αναλυτικά:
Για την κατάσταση που βρίσκεται το ιστορικό σωματείο του Ηρακλή:
“Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία δύσκολη καμπή τόσο στο πρωτάθλημα όσο και γενικότερα στο αντρικό τμήμα. Δεν είναι η στιγμή να πούμε μεγάλα λόγια και να σχολιάσουμε την κατάσταση, καθώς η ομάδα στάθηκε άτυχη σε κάποια αποτελέσματα. Κανένας δεν περίμενε να βρισκόμαστε σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Στο τέλος της σεζόν θα μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα και να μην αφήσουμε καμία υπόνοια.
Γενικότερα μπορεί το αντρικό να βρίσκεται σε κακή βαθμολογική θέση, όμως συνολικά ο σύλλογος βρίσκεται μεσούσης μίας τρομερής προσπάθειας οικονομικής εξυγίανσης. Όλοι είμαστε καλά οικονομικά κι η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην μας λείψει τίποτα, ενώ έχει καταφέρει να βάλει μία τάξη στα ταμεία. Σε όλο το οικοδόμημα του Ηρακλή το μόνο τμήμα που μας πονάει είναι το αντρικό, όμως αν καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα του χρόνου όλα θα είναι διαφορετικά, καθώς ήδη υπάρχει μία επικοινωνία με τον κύριο Παπαθανασάκη που είναι στο ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι υποδομές, στις οποίες γίνεται φοβερή δουλειά. Στα παιδικοεφηβικά ο Ηρακλής έχει να επιδείξει πάρα πολύ καλά δείγματα γραφής. Πρόσφατα το εφηβικό μας κέρδισε τον Άρη που είναι πρωταθλητής Θεσσαλονίκης κι έχει μεγάλη παράδοση σε αυτές τις ηλικίες, ενώ βγάζουμε και 5 παίκτες στο κλιμάκιο της εθνικής”.

Για το παιχνίδι με τον Αετό:
“Κόντρα στον Αετό φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμη η ομάδα να παίξει ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι Με την έλευση του νέου προπονητή ο αντίπαλος φάνηκε να κερδίζει σε ψυχολογία, ενώ φάνηκε ότι άλλαξαν πολλά και στον τομέα της τακτικής. Ήταν εύστοχοι σε πολλά σουτ, την ίδια ώρα που εμείς δεν αντιδράσαμε αμυντικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο ξέφυγε το σκορ κι αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε σε άμυνα ζώνης. Καταφέραμε να μειώσουμε το σκορ, όμως στο τέλος ένα τρίποντο στο τέλος από τη γωνία μας στοίχισε χάνοντας και τη διαφορά”.

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ηρακλής για να καταφέρει να κερδίσει την παραμονή:
“Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη με τον Λαγκαδά. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ψάξουμε ένα μεγάλο εκτός έδρας νικηφόρο αποτέλεσμα και φυσικά να μην έχουμε απώλειες μέσα στην έδρα μας (σ.σ. παίζει με Λαγκαδά, Εθνικό, Βέροια, Παγκράτι). Έχουμε 4-5 παιχνίδια που πρέπει να γίνουν νίκες μέσα στην έδρα μας και μετά να βρούμε που θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε ένα διπλό. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση, όμως ακόμα δεν έχει χαθεί τίποτα”.