14 “κίτρινοι” καμικάζι

Είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου οι “Ντάλτονς” είναι σύμμαχοι με τον καλό της υπόθεσης. Και πως να μην γίνει αυτό όταν ο Βασίλης Κομψέλης αποτελεί επί 13 ολόκληρα χρόνια μέλος της ομάδας του Εργοτέλη! Ο 29χρονος φόργουορντ μπορεί να μην έφτασε αυτή τη φορά στο γήπεδο πάνω στην αγαπημένη του… Ντόλι-Ducati (μιας και η πρώτη αγωνιστική έγινε μακριά από τη Μεγαλόνησο), όμως βοήθησε στην μεγάλη νίκη της κρητικής ομάδας επί του Ψυχικού και έδωσε ελπίδες για τη συνέχεια στο φετινό πρωτάθλημα.

– Τι οδήγησε τον Εργοτέλη στην πρώτη νίκη του πρωταθλήματος;
Δυστυχώς σε αυτές τις κατηγορίες το σκάουτινγκ είναι πολύ δύσκολο και δεν είχαμε πλήρη εικόνα του Ψυχικού, όμως προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για παν ενδεχόμενο. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε το πολύ καλό “coach team” που διαθέτει ο σύλλογος, με έναν άριστο προπονητή και έναν άψογο βοηθό. O Βισκαδουράκης βοήθησε πολύ στο να διαβάσουμε και να προσαρμοστούμε όλοι, γρήγορα μέσα στο ματς.

– Τι παραπάνω υπάρχει στη φετινή σύνθεση της ομάδας;
Το θετικό στο φετινό ρόστερ είναι ότι ανά πάσα στιγμή όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε και να δώσουμε λύσεις. Όπως έγινε άλλωστε και χθες, που κάποια στιγμή στον αγώνα παίζαμε η περσινή ομάδα του Εργοτέλη, δηλαδή εγώ, ο Γρύλλος, ο Κουρουζίδης, ο Παναγιωτάκης και ο Παπαδογιαννάκης. Είναι λογικό ότι ο κ. Μακράκης δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στις πέντε μεταγραφές και στο Γιώργο που έχει πολλά χρόνια εμπειρία στη Γ’ εθνική. Ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να παίρνει πολύτιμες λύσεις από το πάγκο. Ηδη έχει μοιράσει ρόλους σε όλους, άρα ο καθένας από εμάς θα προσφέρει όποτε του ζητηθεί.

– Ποιος ο ρόλος σου ως αρχηγός της ομάδας;

Σίγουρα όλοι θα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς, παρόλα αυτά ο δικός μου σκοπός ως αρχηγός, μιας και είμαστε ένα νέο σύνολο, είναι να βοηθήσω τους καινούργιους παίκτες να προσαρμοστούν ώστε να νιώσουν γρήγορα κομμάτι της ομάδας και να δέσουν με τους υπόλοιπους. Επίσης προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες για ένα άψογο κλίμα, αν και δεν με χρειάζονται πολύ αφού δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα προς τα παρόν.

– Ποια είναι η άποψη σου για το μέλλον της ομάδας;

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας. Αν βρεθούμε κάποια στιγμή στην κορυφή ή ψηλότερα των προσδοκιών μας δε θα παραξενευτώ καθόλου. Μπορεί να υστερούμε από παίκτες με ηχηρά ονόματα, περιστοιχιζόμαστε όμως από δεκατέσσερις καμικάζι με έναν πολύ καλό στρατηγό.