Δεν δήλωσε συμμετοχή στη Β’ εθνική ο Λοκρός Αταλάντης, πέφτει στο τοπικό…

Επιτυχίες, άνοδος, συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες… Το «παραμύθι» που έζησε ο Λοκρός Αταλάντης, με όλα τα προαναφερθέντα παίρνει τέλος. Όπως και όλα τα ωραία, τα οποία κάποτε έχουν ένα τέλος! Με τους ιθύνοντες τον σύλλογο να μην προχωρούν στη δήλωση συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και τον οικειοθελή υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα (και την Α’ ΕΣΚΑΣΕ). Ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση; Ξεκάθαρος… «Η τοπική κοινωνία πληττόμενη από την δεκαετή κρίση δεν είχε την δυνατότητα μεγαλύτερης συνεισφοράς που απαιτούν οι εθνικές κατηγορίες», εξηγεί στην ανακοίνωσή του το νέο ΔΣ του συλλόγου, που πάλεψε να βρει συμπαραστάτες στο οικονομικό εγχείρημα της παραμονής της ομάδας στην κατηγορία. Όμως με δεδομένο ότι δεν βρέθηκαν «συμπαίκτες», προτίμησαν τα μέλη του ΔΣ να μην αφήσουν την ομάδα να… εκτεθεί αγωνιστικά στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και ν’ αμαυρωθεί το όνομά της, αλλά και η πολύ καλή εικόνα που έχει δείξει στα χρόνια παρουσίας της στις εθνικές κατηγορίες.

Και η λύση ήταν μία… Η επιστροφή στο τοπικό πρωτάθλημα, την Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Η ανακοίνωση του Λοκρού Αταλάντης αναφέρει:

«Αγαπητοί Φίλαθλοι, μετά τις προγραμματισμένες εκλογές του Συλλόγου ΑΣ Λοκρός που διεξήχθησαν στις 08/06/2020 το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα και αποφάσισε η ομάδα του ανδρικού τμήματος μπάσκετ την επόμενη αγωνιστική να μην αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής μπάσκετ και να προβεί σε οικειοθελή υποβιβασμό στην Α ΕΣΚΑΣΕ. Μετά από μία 40ετή παρουσία ο ΑΣ Λοκρός δημιούργησε ένα σύλλογο πρότυπο στο Ελληνικό μπάσκετ, με τεράστιο αθλητικό και κοινωνικό έργο, ήρθε η στιγμή όμως που τα όνειρα ετών να μην είναι δυνατόν να συνεχιστούν. Η τοπική κοινωνία πληττόμενη από την δεκαετή κρίση δεν είχε την δυνατότητα μεγαλύτερης συνεισφοράς που απαιτούν οι εθνικές κατηγορίες, αυτό φάνηκε περίτρανα και στις εκλογές που πραγματοποίησε ο σύλλογος με την υποτυπώδη συμμετοχή. Σαν νέο ΔΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την απερχόμενη διοίκηση και όλες τις παρελθούσες διοικήσεις αλλά και όλους όσους στάθηκαν δίπλα στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Όλη αυτή η πορεία των σαράντα ετών ήταν πραγματικά ένα παραμύθι το οποίο δικαιώθηκε με την άνοδο της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στην Β Εθνική. Τέλος θέλουμε να κάνουμε ειδική μνεία στους κόουτς και όλους τους παίχτες που κατάφεραν μέσα σε 5 χρόνια να ανεβάσουν την ομάδα στην Β Εθνική. Σας ευχαριστούμε για την τεράστια προσφορά στο σύλλογο και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα σας.
Η νέα διοίκηση αποφάσισε η νέα ομάδα μπάσκετ να αποτελείται από παίκτες της Αταλάντης αλλά και του ευρύτερου Δήμου Λοκρών με μεράκι και αγάπη για τον σύλλογο.
Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς και τους γονείς για την συνεισφορά τους και υποσχόμαστε σύντομα να είμαστε πάλι στις εθνικές κατηγορίες.
Δ.Σ. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ».