“Δεν υπάρχει ελληνικό μπάσκετ”

Ο Αίας Ευόσμου διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία του αγώνα της Κυριακής με την Αναγέννηση Φλόγας, ωστόσο δεν ήταν αυτό το κεντρικό θέμα των όσων είπε ο Κώστας Δήμου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΠΚ. Ο προπονητής του Αίαντα Ευόσμου μίλησε για το μικρό μπάτζετ με το οποίο χτίστηκε η ομάδα του, την εμπιστοσύνη που δείχνει στα νέα παιδιά και γενικά για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

“Ο προγραμματισμός έγινε με πολύ κόπο τόσο από μέρους μου, όσο και από την καινούργια διοίκηση. Συζητώντας με τον κ. Τέντζο τον καινούργιο πρόεδρο, βάλαμε σαν πρώτη αρχή να έχουμε ένα μικρό μπάτζετ, το οποίο να είναι στις δυνάμεις μας. Θέλουμε στο τέλος της χρονιάς να έχουν πληρωθεί άπαντες. Αυτό είχε δυσκολίες, καθώς δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε έμπειρους παίκτες, με μεγάλα ποσά.

Επίσης υπήρχε διστακτικότητα από αρκετούς παίκτες, λόγω της μη φερεγγυότητας της προηγούμενης διοίκησης. Προσπαθήσαμε να πείσουμε με τον πρόεδρο και το ΔΣ τα παιδιά πως αυτά που θα συμφωνήσουν, θα πληρωθούν. Έτσι χτίσαμε μία ομάδα νεανική, με μόνο τρεις έμπειρους παίκτες” λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Δήμου.

“Καλύτερη του αναμενόμενου”

“Στόχος μας ήταν να δουλέψουμε πολύ με τα νέα παιδιά κι αν μπορέσουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Δεν ήταν λίγοι αυτοί στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι που μας έλεγαν πως κάνουμε παιδομάζωμα και δεν έχουμε καμία ελπίδα να μείνουμε στην κατηγορία. Θεωρώ ότι η μέχρι στιγμής πορεία του Αίαντα είναι πάρα πολύ καλή. Θα έλεγα καλύτερη του αναμενόμενου. Ένα μεγάλο πρόβλημα των κατηγοριών αυτών είναι ότι οι παίκτες δεν έχουν μεγάλη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Μπορεί στις προπονήσεις να δείχνουμε καλά πράγματα, όμως αν ο αθλητής δεν είναι συγκεντρωμένος στο ματς, τότε δεν θα μπορούμε να έχουμε την ανάλογη επιτυχία. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τον ενθουσιασμό τους σαν νέα και φιλόδοξα παιδιά και να έχουμε τον ανάλογο τρόπο παιχνιδιού ώστε να βγάζουν αυτά τα στοιχεία πάνω στο παρκέ” συνεχίζει ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”.

“Δεν είμαι αισιόδοξος”

Οσον αφορά το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ο Κώστας Δήμου δήλωσε ότι “παίζεται ενδιαφέρων μπάσκετ” και πρόσθεσε ότι “αποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να παίζουν πολύ νεαρότερα παιδιά, όπως αυτό που κάνουμε εμείς, γιατί μόνο έτσι θα βοηθήσουμε να εξελιχθούν οι Έλληνες παίκτες. Τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε σχεδόν σε καμία κατηγορία να αξιοποιούνται νέοι παίκτες, με συνέπεια να μην υπάρχει εξέλιξη στο ελληνικό μπάσκετ. Για μένα ελληνικό μπάσκετ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει! Δεν είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Σε πολλές ομάδες αναλαμβάνουν άτομα αφερέγγυα, που τους νοιάζει η πρόσκαιρη προβολή τους και δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν σωστό προγραμματισμό και να δημιουργήσουν κάτι σωστό με προοπτική, με αποτέλεσμα αυτό που χτίζουν πρόχειρα να γκρεμίζεται. Η λύση είναι να γίνεται σωστός προγραμματισμός, με μπάτζετ που μπορείς να πληρώσεις, ακόμα κι αν είναι χαμηλό. Αν δεν μπορούν, ας επενδύσουν πάνω σε νεαρούς παίκτες που είναι και πιο οικονομικοί. Πρέπει να γίνει στροφή και επένδυση σε νέα παιδιά, καθώς παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι στις εθνικές κατηγορίες”.