Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Μιχάλης Θάνος από τον Πολυκράτη, αφού η διοίκηση της ομάδας της Σάμου έχει αποφασίσει μέσα στις επόμενες ώρες να τελειώσει τη συνεργασία της με τον προπονητή. Οι διοικούντες τον νησιωτικό σύλλογο έκριναν ότι έπειτα από την βαριά ποινή που του επέβαλλε η ομοσπονδία μπάσκετ (ισόβιος αποκλεισμός απ’ τα προπονητικά του καθήκοντα), θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες εκείνες οι οποίες και θα διατηρήσουν την ηρεμία στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Όπως αναφέρει και το samossport.blogspot.gr η απόφαση των διοικούντων τον Πολυκράτη είναι οριστική και αμετάκλητη και πλέον βρίσκονται στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Θάνου, προκειμένου να μην μείνει ακέφαλη η ομάδα σ’ αυτή την κρίσιμη αγωνιστική καμπή. Κι η χρονική στιγμή είναι ιδανική για την έλευση του νέου προπονητή, καθώς υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος και θα μπορέσει η ομάδα να βρει και πάλι την ηρεμία της.

Η απόφαση του Πολυκράτη για λύση της συνεργασίας με τον Θάνο μπορεί να προκαλεί έκπληξη σε κάποιους, ιδίως μετά το έγγραφο που είχε στείλει η διοίκηση του συλλόγου προς την ΕΟΚ. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες κι οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και το γεγονός πως ο Θάνος είναι… υπότροπος, καθώς είχε τιμωρηθεί απ’ την ΕΟΚ με 15θημερη στέρηση των προπονητικών του καθηκόντων όταν ήταν προπονητής στην γυναικεία ομάδα της Αγ. Παρασκευής, ενώ δεν θα πρέπει ν’ αποκλείεται και το γεγονός πως υπήρξε επιλεκτική “διαρροή” του εγγράφου της τιμωρίας του, κίνηση που έχει φέρει σε σχετικά δύσκολη θέση τον σύλλογο.