aris-paok_xartakia-exedresΤο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1 Basket League ΣΚΡΑΤΣ δεν τελείωσε ποτέ! Η αναμέτρηση διεκόπη με ευθύνη των γηπεδούχων, που δεν μπόρεσαν να “εκτελέσουν” την εντολή των τριών διαιτητών για έγκαιρη εκκένωση του γηπέδου. Είχαν προηγηθεί μαραθώνιες διαβουλεύσεις ανάμεσα στους διαιτητές, τον κομισάριο και τους ιθύνοντες τον Άρη, προκειμένου να επιτευχθεί η εκκένωση του γηπέδου και να συνεχιστεί το ματς, που είχε διακοπεί προσωρινά 42 δεύτερα πριν το τέλος του πρώτου 20λεπτου (με το σκορ στο 31-33).

Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης (Αναστόπουλος) σε συνεννόηση με τους άλλους δύο είχαν οδηγηθεί στην απόφαση της διακοπής του ματς, όταν δέχθηκε ένα αντικείμενο από την εξέδρα! Ήταν το δεύτερο αντικείμενο που δεχόταν ο ρέφερι, καθώς είχε προηγηθεί ένα ρολό κορδέλας από χαρτί πριν την έναρξη του ματς, που είχε σαν συνέπεια να ζαλιστεί και να καθυστερήσει το τζάμπολ για σχεδόν 20 λεπτά! Είχει προειδοποιήσει τους ιθύνοντες ότι εάν έπεφτε το παραμικρό στο παρκέ, θα προχωρούσε στη διακοπή του ματς, κάτι που έκανε στα 42 δεύτερα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι διαιτητές αποχώρησαν από το παρκέ και ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κάνουν πράξη την… εντολή. Στο διάστημα αυτό άναψε μία νέα “σπίθα” αναταραχής με υπαίτιο μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ, που έκανε χειρονομίες κατά των οπαδών του Άρη, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς όμως ν΄ αντιδρά άμεσα και να τον διώχνει από το γήπεδο!!!

Οι οπαδοί του Άρη, πάντως δεν υπάκουσαν στις εκκλήσεις των ιθυνόντων τον σύλλογο, για σχεδόν μία ώρα μετά την πρώτη εντολή για εκκένωση του γηπέδου παρέμεναν στις εξέδρες κι αυτό είχε σαν συνέπεια να διακοπεί οριστικά η αναμέτρηση και πλέον ο Άρης να κινδυνεύει με “βαριά καμπάνα”.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Αλεξάνδρειο, όπως είναι φυσικό επισκιάζουν εν μέρει την εντυπωσιακή αναμέτρηση που διεξήχθη στα Τρίκαλα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν μετά από δύο παρατάσεις του Κόροιβου…

Τα αποτελέσματα:
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ 102-93 (77-77, 83-83)
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 91-82
ΡΕΘΥΜΝΟ – ΚΑΟΔ 72-66
ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (ΔΙΕΚΟΠΗ)
19/10
ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
20/10
ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ