Διαμαντάκος: «Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει με τον Αρκαδικό»

diamantakosΣε μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες ο Αρκαδικός προσπαθεί να βάλει τις βάσεις για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Παρά τις όποιες αντιξοότητες, ο κόουτς Γιάννης Διαμαντάκος αποδέχτηκε την πρόκληση να αναλάβει την ομάδα και κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην Α2 αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο 42χρονος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μέχρι τώρα πορεία των Αρκάδων αλλά και για την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώνει με τους φιλάθλους της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Α2:
“Είναι γνωστό ότι είχαμε κάποια αντικειμενικά προβλήματα από την αρχή. Εξαιτίας της εμπλοκής της ομάδας στην wild card για την Basket League ήμασταν υποχρεωμένοι να σχηματίσουμε ρόστερ στα τέλη Σεπτεμβρίου χωρίς τη δυνατότητα των επιλογών που θα μπορούσαμε να έχουμε το καλοκαίρι και χωρίς δυνατότητα πλήρους προετοιμασίας. Χωρίς καμία διάθεση να φανεί ως δικαιολογία, θεωρώ ότι τόσο οι διακυμάνσεις στην απόδοσή μας, όσο και οι μεγάλες ήττες από Λάρισα κι Αστακό οφείλονται σε αυτό.

Θα ήθελα να σημειώσω, όμως, δύο πράγματα που τα θεωρώ πολύ σημαντικά στην μέχρι τώρα παρουσία μας. Παρότι οι παίκτες που έχουμε ήταν χωρίς ομάδα τέλη Σεπτεμβρίου, εντούτοις έχουν μεγάλη ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι είτε είχαν αδικήσει τον εαυτό τους είτε κάποιες ομάδες για καλή μας τύχη δεν τους είχαν αξιολογήσει όπως θα έπρεπε. Το δεύτερο κομμάτι που θα ήθελα να σταθώ είναι η εμπειρία και η τεχνογνωσία της διοίκησης. Παρότι δεν είχαμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, μου δόθηκε εξαρχής πίστωση χρόνου και πίστη στο πλάνο που είχαμε ξεκινήσει. Αυτά τα δύο μείζονος σημασίας κομμάτια σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο μας οδήγησαν να έχουμε δύο καλά αποτελέσματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δύο νίκες δεν σημαίνουν κάτι! Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα και είμαστε μακριά από τους στόχους μας. Ακόμα αναζητούμε τη σταθερότητα στην απόδοση μας”.

Για τους στόχους που υπάρχουν:
“Βραχυπρόθεσμα το ζητούμενο είναι να μην έχουμε διακυμάνσεις και να αποκτήσουμε σταθερότητα στην απόδοση μας. Όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους, νομίζω ότι μία ομάδα που μέχρι πρότινος βρισκόταν στην Α1 είναι υποχρεωμένη, παρά τις όποιες αντιξοότητες αντιμετωπίζει, να έχει μία καλή πορεία και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος να δείχνει ότι θέλει κάτι περισσότερο από μία απλή παραμονή. Σε ποιον βαθμό θα πετύχουμε κάτι τέτοιο, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς (προπονητικό τιμ, παίκτες, διοίκηση)”.

Για το παιχνίδι με τον Χολαργό που έρχεται:
“Νομίζω ότι το κλειδί για εμάς και ο παράγοντας που πάντα θα αποτελεί βαρόμετρο είναι η άμυνα. Ο Χολαργός είναι μία ομάδα που χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει. Παρά το κακό ξεκίνημα, τώρα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Έχει έμπειρους παίκτες και έναν προπονητή με βαρύ όνομα. Αν καταφέρουμε η αμυντική μας απόδοση να είναι όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Για τον κόσμο κι αν στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται:
“Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα αυτό που συμβαίνει με τον Αρκαδικό. Συνήθως όταν μία ομάδα υποβιβάζεται από την Α1 είναι λογικό στον κόσμο να υπάρχει πίκρα και απογοήτευση, όμως εδώ ο κόσμος όχι μόνο είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά τη στηρίζει και με μεγάλο πάθος τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς. Αυτό, άλλωστε, έγινε και κόντρα στον Αμύντα. Για εμάς αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Χολαργό”.