Διαμαντόπουλος: «Μπήκαμε στη φωτιά και τα καταφέραμε».

Εκείνος τις αποκαλεί «βολίτσες», όμως οι συμπαίκτες του επειδή έχουν πάθει και έχουν μάθει (σ.σ. βλέπε Τρίκαλα) ξέρουν πολύ καλά πως οι δύο εύστοχες βολές στα 10.7” πριν από τη λήξη της κανονικής του αγώνα με τον Φιλαθλητικό ήταν αυτές που έστειλαν το ματς στην πρώτη παράταση και έτσι έδωσε στη Νέας Κηφισιάς την ευκαιρία για αυτήν την τεράστια επιτυχία. Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος σε δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα μίλησε για τη χρονιά που πέρασε αλλά και κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να εκφράσω συναισθήματα μου. Θεωρώ ότι είναι λίγο άτυχο ότι έφτασε για μας να κρίνεται το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, τα τελευταία δευτερόλεπτα με την πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος (σ.σ. μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική) τον Φιλαθλητικό. Αλλά το μπάσκετ είναι έτσι. Μπήκαμε στη φωτιά, παλέψαμε, δώσαμε τα πάντα και τα καταφέραμε στην τρίτη παράταση», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια τον Αύγουστο, ήμασταν το φαβορί, ήμασταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Καμία ομάδα δεν έπαιξε καλύτερο μπάσκετ από εμάς καθ΄όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.  Εστω και δύσκολα ο στόχος επετεύχθη».

Οσον αναφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Διαμαντόπουλος ανέφερε: «Οι πιο πολύ έχουν εξτασιασθεί από αυτό που έγινε. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν oι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, να παίξουν την άνοδο και το παιχνίδι να εξελιχθεί έτσι. Δηλαδή  στην τρίτη παράταση, και να κερδίσεις με αυτόν τον τρόπο. Δόξα το θεό σε αυτήν την απίστευτη σκηνή, ήμασταν εμείς οι νικητές».