Διαμαντόπουλος: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα»

diamantopoulos-giorgoσΤην περσινή σεζόν (2013-14) το Πέραμα παρέμεινε στην κατηγορία στην κόψη του ξυραφιού, φέτος «είπε» να αλλάξει όμιλο μπας και τα πράγματα πάνε καλύτερα. Παρόλα αυτά και πάλι παλεύει ανάμεσα σε θεριά για τη σωτηρία του. Ματς όμως που χάνονται στο τελευταίο λεπτό όπως αυτό με το Χαλάνδρι, τον Έσπερο τη Ζάκυνθο … πονάνε ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν βέβαια και αυτά που του δίνουν την ελπίδα να συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως αυτό με το Κρανίδι, που πρόσθεσε στο ταμείο του δυο υπέρπολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι κυρίως δώρισαν ψυχολογία στους παίκτες του. Αυτό διευκρίνισε στο infobasket o σέντερ της ομάδας, Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος μετά τη 2η νίκη του Περάματος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα εξής:

«Ξέρω ότι έχουμε περάσει δύσκολα ότι μας πάνε πολλά πράγματα στραβά, όμως δεν έπαψα στιγμή να πιστεύω πλάι σας». Έπειτα από αυτό ρωτήθηκε για το τελευταίο ματς για το 2014, λέγοντας: 
«Το περιμέναμε πολύ καιρό τώρα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι αν αναλογιστεί ότι έχουμε χάσει τέσσερα ματς στον πόντο. Θεωρώ ότι τη νίκη αυτή την είχαμε ανάγκη όλοι».

-Παρόλα αυτά συνεχίζει να βρίσκεται στα χαμηλά της βαθμολογίας, πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεσαι έχοντας στο μυαλό σου αυτό;

«Ξέραμε από την αρχή όλοι, ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα φέτος. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά όταν χάνεις τα παιχνίδια που φαίνεται ότι έχεις κερδίσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Γενικά όμως είμαστε μια αγαπημένη ομάδα. Που βοηθάει ο ένας τον άλλο, ακόμα και στα δύσκολα. Έτσι προσπαθούμε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι ακόμα και τότε.

-Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουν νόημα οι πόντοι που βάζει ένας παίκτης, γιατί στο ματς με το Κρανίδι εσύ ήσουν στους πρώτους σκόρερ.

«Ναι είναι αλήθεια, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία το ποιος θα είναι στη συγκεκριμένη θέση. Τη συγκεκριμένη μέρα όμως όλη η ομάδα είχε καλή απόδοση επιθετικά».


-Όσον αφορά το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου νότου, ποια είναι η άποψη σου, υπάρχει δύσκολος και εύκολος αντίπαλος;

«Όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος είναι πρωτάθλημα με ομάδες δυο ταχυτήτων. Από τη μέση και πάνω είναι αυτές που προσπαθούν να ανέβουν και από τη μέση και κάτω όλες οι ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες. Θα γίνει μεγάλη μάχη για τη σωτηρία. Το μόνο καλό είναι ότι ο 1ος όμιλος δεν έχει πολλά ταξίδια.
Πιο δύσκολο αντίπαλο θεωρώ το Ίλιον, γιατί είναι μια ομάδα καλοδουλεμένη και έχει πολύ καλούς παίκτες. Επίσης η Πεντέλη ήταν η ομάδα που χάσαμε με διαφορά και ήταν και πολύ δυνατή. Τώρα πιο εύκολος δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω εύκολο κάποιον όλοι παλεύουν.
Όπως και εμείς. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, θα τα παλεύουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος και από εκεί και πέρα ότι βγει».