Δικαστική δικαίωση για τον Αδοντάκη στη διαμάχη με τον Κύδωνα Χανίων

Νίκη εκτός… παρκέ επί του Κύδωνα Χανίων πέτυχε ο Μανώλης Αδοντάκης. Ο αθλητής που μαζί με τους συμπαίκτες του είχαν έρθει σε ρήξη με τον σύλλογο με την έναρξη της σεζόν, διότι δεν ήθελαν να φορέσουν τη φανέλα, αλλά να ακολουθήσουν τη διοικούσα επιτροπή στη νέα ομάδα που είχε δημιουργήσει, τον ΑΟΚ Χανίων. Η κόντρα είχε φτάσει στα άκρα, οι αθλητές ήταν “εγκλωβισμένοι” και διεκδίκησαν την “ελευθερία” τους (αφού ο Κύδων Χανίων δεν τους έδινε το δελτίο για να αγωνιστούν στον ΑΟΚ Χανίων) μέσω της δικαστικής οδού. Και μετά από σχεδόν έξι μήνες “μάχης”, ήρθε η δικαίωση με το δικαστήριο να κρίνει ότι ο Αδοντάκης μπορεί να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΑΟΚ Χανίων.

“Μια τεράστια δικαίωση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα μας που στερήθηκε φέτος, τόσο τον Αδοντάκη όσο και άλλους καλαθοσφαιριστές (για τους γνωστούς λόγους). Θεωρητικά, ανοίγει ο δρόμος και για τους υπόλοιπους στο μέλλον”, αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΑΟΚ Χανίων για τη “νίκη” του αθλητή, ενώ όπως επισημαίνει “… ο παίκτης τίθεται πλέον κανονικά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας και πιθανότατα, θα είναι στην αποστολή για το πρώτο ματς των play off”.

Δικαίωση απέντανι στον εκφυλισμό του αθλήματος

Ο Μανώλης Αδοντάκης μετά τη δικαίωσή του δήλωσε:
“Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η
Αγαπώ το μπάσκετ και για μήνες κάποιοι βίαια και ανέντιμα στέρησαν το δικαίωμα της άθλησης από μένα αλλά και από τους συμπαίκτες μου που δυστυχώς δεν έχουν πάρει ακόμα τα δελτία τους. Αλλά όπως φαίνεται ποτέ δεν είναι αργά! Η δικαιοσύνη η οποία ήρθε μέσα από την αίθουσα των αθλητικών δικαστηρίων, απεφάνθη ότι κανείς δεν μπορεί να το παίζει Θεός και να αφαιρεί με το “έτσι θέλω” το δικαίωμα της άθλησης και της επιλογής ερασιτεχνών αθλητών να υπηρετούν το άθλημα που αγαπούν ‘όπου αυτοί θέλουν.

Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η

Θεωρώ την επιστροφή του δελτίου μου όχι τόσο εξετάζοντας το δικαίωμα μου να αγωνίζομαι εντός γηπέδου αλλά από την ηθική διάσταση του θέματος. Την δικαίωση δηλαδή απέναντι στο εκφυλισμό του αθλητικού ιδεώδους και την καταπάτηση του κώδικα ανθρώπινων αξιών, όχι μόνο από εκείνους τους επικίνδυνους που κάνοντας χρήση της δύναμης που τους δίνει μία θέση δε δίστασαν να βγουν απροκάλυπτα και να απειλήσουν ερασιτέχνες αθλητές βάζοντας τους μάλιστα να ικετέψουν για το αυτονόητο,το δικαίωμα τους δηλαδή στην επιλογή κ τον αθλητισμό. Ούτε βέβαια από εκείνους τους τυχαίους,τους περαστικούς οι οποίοι είδαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως μια “καλή ευκαιρία” να φτιάξουν πολιτικό προφίλ σπιλώνοντας υπολήψεις .Αλλά ακόμα και από αυτούς που τόσο εύκολα ξέχασαν ή πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα ατελείωτα χιλιόμετρα που γράψαμε και τους πάγκους που τόσα χρόνια μοιραστήκαμε. Ελπίζω αυτός ο χρόνος να είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για μελλοντικούς επιτήδειους που θα θελήσουν να καταστρέψουν τις προσπάθειες χρόνων και να γκρεμίσουν όνειρα αθλητών για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα, και να ταΐσουν τον αχόρταγο εγωισμό τους.
Αυτά όμως είναι παρελθόν πλέον για μένα.Η επιστροφή του δελτίου μου εκτός από ηθική

Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η

Σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για μένα.Ένα ξεκίνημα σε κάτι καινούριο, πιο υγιές με προοπτική. Αυτή όμως τη φορά δεν θα παίζω μόνος, θα έχω μαζί μου άλλους 9 να με κάνουν πιο δυνατό.

Ραντεβού στο γήπεδο…”.