koropi-ionikosΟκτώ αγωνιστικές απέμειναν στο νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής, συνεπώς και οκτώ “τελικοί” για το Ηράκλειο. Ο πρώτος εξ αυτών διεξάγεται σήμερα στο Κορωπί, το οποίο ναι μεν δεν έχει έντονο (βαθμολογικό) κίνητρο, εντούτοις μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες στο γήπεδο του και διαθέτει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ στην κατηγορία. Μόνο εύκολο έργο λοιπόν δεν θα έχει το Ηράκλειο, το οποίο προέρχεται από την 6η σερί νίκη του (και σημαντικότερη όλων, επί του Ιωνικού Νίκαιας), η οποία του επιτρέπει να παραμένει μόνο πρώτο στη βαθμολογία. Κάτι φυσικά που η ομάδα του Βασίλη Ράλλη δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει…

Στο μεταξύ, εντός έδρας αγωνίζονται αυτή την Κυριακή οι άλλες τρεις ομάδες που κυνηγούν το Ηράκλειο, με τον Αμύντα να έχει το δυσκολότερο έργο, απέναντι στον Πανελευσινιακό, μία από τις πέντε ομάδες που τον έχουν νικήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αλέξανδρου Ζαβού βρίσκεται βέβαια σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, καθώς προέρχεται πέντε σερί νίκες (και 11 στις τελευταίες 12 αγωνιστικές), είναι αήττητη εδώ και εννέα αγωνιστικές στο κλειστό του Υμηττού, ενώ μέσα στην εβδομάδα προκρίθηκε και με επιβλητικό τρόπο στον τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑ. Γίνεται σαφές λοιπόν ότι ο Αμύντας θα είναι το ακλόνητο φαβορί και σε αυτό το ματς, όπως και οι δύο irakleio-ionikos nikaiasομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία, ο Πανιώνιος και ο (κυπελλούχος ΕΣΚΑΝΑ) Ιωνικός Νίκαιας, κόντρα σε Ενωση Ιλίου και Ικαρο Νέας Σμύρνης αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, με “τελικό” μοιάζουν για τη Νίκη Αμαρουσίου και τον Εργοτέλη οι αναμετρήσεις με Παπάγο και Χολαργό αντίστοιχα, ενώ άκρως σημαντικό είναι και για τον Έσπερο ΑΟΠΑ το παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό στο κλειστό του Ζωγράφου, από τη στιγμή που η ομάδα του Ανδρέα Κεσαπίδη μετράει επτά σερί εκτός έδρας ήττες και βρίσκεται σταθερά κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Τέλος, μονόπλευρο θα είναι το ενδιαφέρον στο Χαλάνδρι, όπου ο Κρόνος θα προσπαθήσει να κάνει άλλο ένα βήμα προς την παραμονή κόντρα στον καταδικασμένο Προμηθέα. Η ομάδα του Χαλανδρίου μετράει επτά σερί ήττες και εφόσον ηττηθεί και σήμερα (ή νικήσει το Ιλιον) θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα υποβιβαστεί μαθηματικά στη Γ΄ Εθνική.

Για το 21-0 ο Αίολος, σημαντικό ματς στην Κατερίνη

Στον Βορρά, η κατάσταση έχει λίγο έως πολύ ξεκαθαρίσει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Ο Αίολος Αστακού υποδέχεται αυτή την ώρα το Ανατόλια (το ματς άρχισε στις 14:00) με στόχο το 21-0, που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην απευθείας άνοδο στην Α2 -καθώς και σε άλλα δύο μεγάλα ιστορικά ρεκόρ της Β΄ Εθνικής που έχουν απομείνει να σπάσει, για τα οποία θα διαβάσετε προσεχώς στο infobasket. Η ΑΕΛ, από τη μεριά της, θα αγκαλιάσει για τα καλά τη δεύτερη θέση (και το “εισιτήριο” για το μπαράζ ανόδου) εφόσον φύγει από τον Παλαμά με την 4η σερί νίκη της.

Ενδιαφέρων παιχνίδι αναμένεται να γίνει στο κλειστό της Νεάπολης ανάμεσα στον Γυμναστικό και την Καστοριά, με τους Λαρισαίους να θέλουν να θέσουν εκτός μάχης τους “γουναράδες” στο κυνήγι για την τρίτη θέση του βορείου ομίλου. Στο ίδιο καζάνι εξακολουθούν να βράζουν άλλες τρεις ομάδες, με πρώτη απ’ όλες τον Ερμή Λαγκαδά, που θα αντιμετωπίσει στην Καλαμαριά την καταδικασμένη ΕΑΚ. Δύο βαθμούς πιο κάτω βρίσκεται το Αργος Ορεστικό, το οποίο υποδέχεται τον Ιωνικό Ιωνίας, ενώ agrinio basketballστην αλώβητη έδρα του (10-0) αγωνίζεται αυτή την Κυριακή και το Αγρίνιο, που φιλοξενεί την Ευκαρπία.

Τέλος, κομβικής σημασίας αγώνας θα γίνει στην Κατερίνη, εκεί όπου θα συγκρουστούν ο Πιερικός Αρχέλαος με τον Πολύγυρο, καθώς ο νικητής θα κάνει ενδεχομένως το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία του. Οι μεν “μελανόλευκοι” προέρχονται από τη σπουδαία νίκη στα Διαβατά, ωστόσο έχουν χάσει τα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια τους. Ο δε Πολύγυρος μετράει τρεις σερί ήττες από την ημέρα που ξεσπιτώθηκε και χρειάζεται επειγόντως μία νίκη για να πάρει πάλι τα πάνω του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Έσπερος ΑΟΠΑ Καλογερόπουλος Λ-Μαντήλας
Παπάγου 17.00 Παπάγος-Νίκη Αμαρουσίου Ραχιώτης-Γκαμήλη
Γ. Παπασιδέρης 16.00 Κορωπί-Ηράκλειο Κοντίλης-Φακίτσας
ΔΑΚ Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Ίκαρος Ν. Σμ. Φραγκούλη-Σπυρόπουλος Σπ.
Ν. Πέρκιζας 17.00 Προμηθέας Χαλ.-Κρόνος Μηλαπίδης-Τσολάκος
Λίντο 16.30 Εργοτέλης-Χολαργός Μπούσιας-Λογοθέτης
Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Ένωση Ιλίου Πόντας-Πολυχρόνης
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Πανελευσινιακός Μαγκλογιάννης-Μπούκας

Βόρειος όμιλος

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Πολύγυρος Θεοδώρου-Φουτζήλας
ΔΑΚ Βόνιτσας 14.00 Αίολος Αστακού-Ανατόλια Τσιαπλής-Κατωτικίδης
ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Ευκαρπία Δαρλαμήτσος-Καρακάσης
ΔΑΚ Καλαμαριάς 17.00 ΕΑΚ Θεσ/κης-Ερμής Λ. Τσιρτσιμάλης-Τζιοπάνος
Παλαμά 17.00 Τιτάνες Παλαμά-ΑΕΛ Τζιβελεκίδου-Κοϊμτζόγλου
Άργους Ορ. 17.00 Άργος Ορ.-Ιωνικός Ιωνίας Τσουμαχίδης-Ζαχαρής
Νεάπολης 17.00 ΓΣ Λάρισας-Καστοριά Παπαδόπουλος Θ.-Ταρενίδης Κ.