Δυναμικό το συλλαλητήριο αθλητών και προπονητών στο Σύνταγμα

“Ο αθλητισμός είναι ζωή, στηρίξτε τον τώρα”, ήταν το βασικό σύνθημα αθλητών και των προπονητών από διαφορετικά αθλήματα, που βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (5/2) στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο συνεχιζόμενο lock down στις εθνικές κατηγορίες και τα αναπτυξιακά τμήματα. Περισσότεροι από 300 αθλητές και προπονητές, βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, φροντίζοντας να τηρήσουν όλα τα μέτρα, αλλά συνάμα και δίχως να κάνουν τη ζωή δύσκολη των υπολοίπων που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πάνω στην πλατεία Συντάγματος και όχι στο δρόμο, όπως συνήθως συμβαίνει σε άλλες συγκεντρώσεις.

“Ας βγει κάποιος να μας πει την αλήθεια”, φώναξε για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος ήταν και πάλι “μπροστάρης”, βλέποντας πάντως με ικανοποίηση αρκετούς νέους αθλητές να δίνουν το παρών στο κάλεσμα. “Ανοίξτε μας τα γήπεδα, ξεκινήστε τους αγώνες, υποφέρουμε” και “Ο αθλητισμός βουλιάζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο”, ήταν οι κουβέντες που ακούγονταν από τα χείλη όλων όσοι βρέθηκαν στο συλλαλητήριο.

Ο “Γκάγκα” που συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (4/2) με τους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά, δεν έκρυψε και πάλι την ικανοποίησή του από την συζήτηση αυτή, όμως αυτό δεν είναι αρκετό, όπως ξεκαθάρισε καθώς θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, κυρίως για τα αναπτυξιακά τμήματα και τα μικρά παιδιά. Ερωτηθείς δε εάν θα επιδιώξει κάποια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, απάντησε: “Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό. Θα ήταν καλό, βέβαια να υπήρχε μία τέτοια πρωτοβουλία, αλλά απ’ ότι καταλαβαίνουμε εκείνο που έχει σημασία είναι να κατανοήσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων πόσο σημαντικό είναι και για ψυχολογικούς λόγους να δοθεί το πράσινο φως και να ξεκινήσουν προπονήσεις τουλάχιστον τα αναπτυξιακά τμήματα, παράλληλα με το σχολείο”.

Από την πλευρά του ο έτερος συνομιλητής στη συνάντηση με τους Αυγενάκη και Μαυρωτά, ο παλαίμαχος διεθνής άσος Νίκος Μπουντούρης αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση της Πέμπτης, αφήνει μία θετική “γεύση” σε όλους. Κι αυτό διότι διαπίστωσαν ότι τόσο ο υφυπουργός, όσο και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση της επαναλειτουργίας των αναπτυξιακών τμημάτων, σημειώνοντας τις σημαντικές οικονομικές παραμέτρους που θα δημιουργήσει σε σωματεία, προπονητές, αλλά και στην κυβέρνηση μία τέτοια κίνηση.