Δυνατές αναμετρήσεις με κορυφαία όλων στη Λευκάδα

basketball_sΗ επανέναρξη του πρωταθλήματος επιφυλάσσει μία άκρως δυναμική και αμφίρροπη είναι 17η αγωνιστική. Το ντέρμπι διεξάγεται στην Λευκάδα με τη Δόξα να φιλοξενεί το Ψυχικό, όμως και όλα τα άλλα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην Κρήτη, στο Λαύριο και στην Βέροια αναμένεται να πραγματοποιηθούν παιχνίδια που θα κριθούν στο τέλος… Τέλος, η Καβάλα θα πάρει τους δύο ακούραστους βαθμούς της αγωνιστικής.

ΟΦΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Ακρως ανταγωνιστικό αναμένεται το παιχνίδι στην Κρήτη καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.  Ο ΟΦΗ θα παλέψει καθώς αυτό που θέλει είναι να εξασφαλίσει την παραμονή του όσο το δυνατόν ταχύτερα, ενώ ο Εθνικός θέλει το «διπλό» αφού στοχεύει στην υψηλότερη δυνατή θέση. Χωρίς τον Ψυλέα θα παραταχθεί ο Εθνικός, ενώ στη 12άδα του ΟΦΗ θα βρίσκεται ο Κιτσούλης.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Λαγκαδά, 17:00)

Επικίνδυνη έξοδο έχει στον Λαγκαδά ο Αρκαδικός. Ο Ερμής  «καίγεται» για βαθμούς γι΄αυτό και αναμένεται να τα δώσει όλα για τη νίκη. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη γνωρίζουν τη δυσκολία του αγώνα γι’ αυτό και στοχεύουν να παραταχθούν απόλυτα συγκεντρωμένοι  στο στόχο που δεν είναι άλλος από  το θετικό αποτέλεσμα καθώς μόνο με αυτό θα παραμείνουν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

ΑΕΤΟΣ –ΗΡΑΚΛΗΣ (Στρέφη, 17:00)

Ανταγωνιστικό παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες αναμένεται στο Στρέφη.  Ο ανανεωμένος, μετά την έλευση του Βαγγέλη Μάγειρα στην ομάδα, Αετός έπειτα από τρεις αγωνιστικές θα παλέψει για τη νίκη καθώς θέλει να  «κλειδώσει» την παραμονή του. Κάτι όμως που θέλει και ο Ηρακλής , ο οποίος θέλει αυτή τη φορά να «πιει νερό»  καθώς μέχρι σήμερα έχει χάσει αρκετά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά.

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λαυρίου, 17:00)

Να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση θέλει το Λαύριο και για να γίνει αυτό χρειάζεται τη νίκη  απέναντι στο Παγκράτι. Οι γηπεδούχοι  θεωρητικά είναι το είναι το φαβορί του αγώνα καθώς στο σπίτι τους έχουν αποδείξει πως δύσκολα δεν παίρνουν το θετικό αποτέλεσμα. Οι “ροσονέρι” όμως, έχουν αποδείξει πως διεκδικούν  μέχρι τέλους κάθε παιχνίδι και  έπειτα από τρεις σερί ήττες, θέλουν τη νίκη για να έρθουν πιο… κοντά στην παραμονή.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ (Λευκάδας, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στη Λευκάδα! Δύο ομάδες που στοχεύουν ψηλά έρχονται αντιμέτωπες σ΄ένα παιχνίδι το οποίο αναμένεται συναρπαστικό από πλευράς εξέλιξης. Η Δόξα θέλει να σημειώσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και μάλιστα απέναντι σ΄έναν διεκδικητή ανόδου (σ.σ. στον πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί με 77-62). Το Ψυχικό από την άλλη το μόνο που δεν θέλει είναι να χάσει έδαφος γι΄αυτό και η αθηναϊκή ομάδα αναμένεται να δώσει τον καλύτερο του εαυτό που θα του δώσει την εκτός έδρας νίκη. Χωρίς τον Γαρμπή θα παραταχθεί η Δόξα, ενώ το Ψυχικό δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Πάνου.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Βέροιας, 17:00)

Ο Φίλιππος φιλοξενεί τη Λιβαδειά σ΄έναν αγώνα που αναμένεται αρκετά δυναμικός. Ο Φίλιππος θέλει να ξεπεράσει τα εμπόδια της προετοιμασίας (απουσίες των Αργύρη και Πεταλωτή) και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού Η Λιβαδειά βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο κάτι που μαρτυρούν και οι τρεις σερί νίκες και στόχος της είναι να δώσει συνέχεια και να ανέβει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.